Svi smo barem jednom prošli autom pokraj njega

Bankrotirao je legendarni motel Plitvice

Objavljeno: 10.07.2024. zagorjeinternational

Direktor Motela Plitvice d.o.o podnio je zagrebačkom Trgovačkom sudu prijedlog za otvaranje stečaja navodeći kao stečajne razloge nemogućnost plaćanja obaveza, prestanak djelatnosti zbog nemogućnosti rada na odmorištu u Lučkom, zaključno istaknuvši da je tvrtka bez radnika.

Uz prijedlog za otvaranje stečaja, direktor Hrvoje Bilić podnio je bilancu poduzeća od 1. siječnja do 31. svibnja prema kojoj preneseni akumulirani gubitak poslovanja iz prethodnih godina iznosi čak 11,93 milijuna eura, prenosi Hina. Prijedlog za otvaranje stečaja podnesen je nakon započete rekonstrukcije i uređenja odmorišta Zagreb na autocesti A3 prema Bregani koji uz ostalo predviđaju i rušenje nekada popularnog motela Plitvice.

Prema medijskim napisima, procijenjena vrijednost prve faze uređenja odmorišta Zagreb je 7,8 milijuna eura, a u sklopu druge faze uređenja odmorišta, osim rušenja motela Plitvice, planirano je uređenje preostalih površina odmorišta, gradnja nova benzinska crpka s trgovinom i ugostiteljskim objektom i to samo na južnoj strani odmorišta.

Kultni motel

Predstečaj tvrtke Motel Plitvice d.o.o. bio je otvoren krajem 2021. zbog, kako se u medijima navodilo, nagomilanog duga od 39,6 milijuna kuna, od čega na Hrvatske autoceste (HAC ) otpada 33,4 milijuna kuna. Realizacija novog odmorišta ovisit će o sudskom postupku i utvrđivanju stečaja nad tvrtkom koja upravlja motelom Plitvice, a koja godinama posluje s gubitkom.

Motel Plitvice građen je tijekom 1983. i 1984., a investitori su bili Nacionalni park Plitvice, Ina-Trgovina i nekadašnja Samoupravna interesna zajednica (SIZ) za ceste SR Hrvatske. Izvođač radova bila je Industrogradnja iz Zagreba zajedno s više desetaka kooperanata. Projektanti objekta s upečatljivom pasarelom – pješačkim mostom preko autoceste bili su zagrebački arhitekti Zdravko Bregovac i Ivan Piteša, a sam motel je, prema mišljenju stručnjaka, jedan od najreprezentativnijih primjeraka jugoslavenskog dizajna 80-ih godina prošlog stoljeća.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba