Policija im je uspjela stati na kraj

Banda lopova, među kojima i dijete, pljačkala taksiste po Zagrebu

Objavljeno: 10.07.2024. zagorjeinternational

Zagrebačka policija kriminalistički istražuje pet osoba, među kojima tri maloljetnika, od čega jedno kazneno neodgovorno dijete, a koje sumnjiče da su na Črnomercu počinili niz razbojništava od kojih tri u razmaku od svega četiri sata. Policija je izvijestila da su jučer na području Črnomerca zabilježena tri razbojstva nad vozačima taksija, inače stranim državljanima, i to uz prijetnju vatrenim oružjem i uporabom tjelesne snage.

U policiji preciziraju da je prvo razbojništvo počinjeno oko 15 sati u Ulici Grmoščica, a drugo sat vremena kasnije u istoj ulici, kojom prilikom su opljačkani 30-godišnji i 35-godišnji vozači taksija, uz materijalnu štetu od nekoliko stotina eura. Treće razbojništvo zabilježeno je oko 18:50 u Ulici Mali potok, kojom prilikom je 29-godišnji taksist ostao bez nekoliko stotina eura.

Tijekom pojačanih aktivnosti, policajci su sinoć oko 22 sata, u Ulici Grmoščica, uočili taksi kojim je upravljao strani državljanin, a čije usluge prijevoza je u tom trenutku koristilo pet osoba. Nakon što su zaustavili taksi, policajci su uhitili 29-godišnjaka i troje maloljetnika, od čega jedno kazneno neodgovorno dijete, dok se jedna osoba dala u bijeg. Nedugo potom, u blizini mjesta događaja odbjegla osoba je pronađena i uhićena, a tijekom provjere identiteta utvrđeno je da je također riječ o maloljetniku. Svih pet osoba dovedeno je u prostorije policije te se nad njima provodi kriminalističko istraživanje zbog sumnje u povezanost s nizom razbojništva.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba