Ulaz je besplatan

Atraktivne folklorne skupine sutra dolaze u Zabok, dođite na mimohod i koncert

Objavljeno: 10.07.2024. zagorjeinternational

Od 7. do 12. srpnja traje treće izdanje Međunarodnog folklornog festivala COFA koji se održava u Gradu Varaždinu i na području Varaždinske županije, a Festival će sutra, 11. srpnja, gostovati i u Zaboku.

Od 18 do 19 sati uslijedit će mimohod folklornih skupina iz Perua, Indije, Bugarske i Njemačke s Trga sv. Jelene, ulicom Matije Gupca, preko pješačko – biciklističkog mosta pa do Gradske uprave, a u 20 sati u Multimedijalnom centru održat će se koncert navedenih skupina te domaćina, Ansambla Zabok.

Ulaz je besplatan. 

Generalni pokrovitelj festivala COFA je Varaždinska županija, a pokrovitelji su Grad Varaždin i UNESCO.

Inače, COFA je međunarodni folklorni festival unutar mreže CIOFF UNESCO festivala, a bavi se očuvanjem i promicanjem kulturne baštine. Festival promiče raznolikost, potiče kulturni razgovor i uključenost te doprinosi očuvanju kulturne baštine. Festival prezentira i afirmira nematerijalnu kulturnu baštinu i u užem smislu folklorno stvaralaštvo ne samo kroz uobičajene,klasične sadržaje, nego i kroz suvremenu interpretaciju različitih segmenata nematerijalne kulturne baštine te folklornog stvaralaštva kako bi ih približila senzibilitetu suvremenog čovjeka, odnosno senzibilitetu novih generacija djece i mladih.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba