Djeca su imala prilike štošta naučiti

Zagorski policajci sudjelovali na 23. Sportskim igrama učenika

Objavljeno: 09.07.2024. zagorjeinternational

Na igralištu Osnovne škole u Krapinskim Toplicama, sada već tradicionalno, družili su se policijski službenici za prevenciju Policijske uprave krapinsko – zagorske i  mnogobrojni sudionici finalnih natjecanja 23. Sportskih igara učenika organiziranih od strane Društva sportskih igara učenika Krapinsko – zagorske županije.

Policijski službenici prezentirali su niz svojih preventivnih aktivnosti, a prvenstveno je riječ o preventivnim aktivnostima usmjerenim prevenciji razvoja ovisnosti kod djece i mladih, u sklopu kojih policijska uprava daje i podršku aktivnostima koje razvijaju zdrave stilove života i kvalitetno provođenje slobodnog vremena djece i mladih.

Prezentirane su i aktivnosti usmjerene na promicanje pozitivne kulture navijanja koja isključuje svaki oblik huliganizma, nasilja, diskriminacije i govora mržnje te poziva na ‘fair play’ igru, toleranciju i korektno navijanje.

– Podržavajući  djecu i mlade u njihovom stremljenju prema igri i sportu, dajemo im veliku podršku u jačanju njihovog samopouzdanja i poželjnog načina provođenju slobodnog vremena što je snažno oružje u prevenciji razvoja ovisnosti i drugih nepoželjnih oblika ponašanja – ističu iz PU krapinsko – zagorske.

Bila je to prilika da se mladi korištenjem tzv. ‘pijanih naočala’ koje simuliraju stanje uslijed konzumiranja alkohola i droga, upoznaju kako alkohol i opojne droge utječu na njihovo stanje svijesti, percepciju i motoriku te koje su moguće posljedice upravljanja biciklima i motornim vozilima pod utjecajem tih sredstava.

Također, policijski su službenici mlade upoznali i s policijskim zvanjem i radom policijskih službenika te su im prezentirali kako u budućnosti mogu postati policajac/policajka, upoznajući ih i sa trenutno raspisanim natječajima Ministarstva unutarnjih poslova za upis u program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka i za upis u III. razred Policijske škole “Josip Jović“. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba