Putovanje sjećanja u Hrvatsku Kostajnicu

Voćanski branitelji i Općina Donja Voća organiziraju posjet i odavanje počasti na mjestu pogibije hrvatskog branitelja Josipa Martana

Objavljeno: 09.07.2024. zagorjeinternational

U spomen na dan stradanja svog sumještanina Josipa Martana, Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata Voća u suorganizaciji s Općinom Donja Voća i načelnicom Sanjom Kočet, te pripadnicima SJP PU varaždinske “RODA” i obitelji poginulog Josipa Martana, organiziraju posjet Hrvatskoj Kostajnici 30. srpnja, kako bi odali počast na mjestu pogibije ovog hrvatskog viteza. 

Josip Martan, ratni pripadnik SJP PU varaždinske “RODA” smrtno je stradao 30. srpnja 1991. godine prilikom avionskog napada četničke JNA kada je jedinica zajedno s ostalim snagama obavljala zadaću u Hrvatskoj Kostajnici. 

Općina Donja Voća i obitelj Josipa Martana ovu godišnjicu obilježavaju već dugi niz godina, a prošle godine su im se u tome pridružili i Voćanski branitelji. Kako je rekao tajnik udruge Slavko Perić, Udruga sada po drugi puta sudjeluje u organizaciji ovog putovanja sjećanja. 

– Organizirali smo jedan autobus od 52 mjesta te imamo jedan kombi. Interesa ima i već su gotovo sva mjesta popunjena. Još je samo par slobodnih, tako da se svi zainteresirani moraju javiti što prije – poručio je tajnik Perić i dodao da se prijaviti možete na broj 095/523-9696 (Slavko Perić) ili na mail [email protected].

Potom nam je ukratko predstavio i plan putovanja.

– Polazak će toga dana, 30. srpnja, biti u 5 sati ispred zgrade Općine Donja Voća, a po dolasku u Hrvatsku Kostajnicu, najprije ćemo u 10 sati položiti vijence i zapaliti svijeće kod škole, točno na mjestu gdje je stradao naš Josip. Potom je u 11 sati sveta misa, a u 14 sati imamo organiziran ručak u restoranu ‘Štuka’ u Petrinji (cijena ručka 15 eura po osobi). Ostatak vremena i aktivnosti ćemo dogovarati u hodu – dodao je Perić. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba