Teretnim vozilom je upravljao 27-godišnjak

Vlak Koprivnica – Varaždin naletio na teretno vozilo, policija poslala upozorenje

Objavljeno: 09.07.2024. zagorjeinternational

Sinoć nešto prije 21 sat, 27-godišnjak je upravljao teretnim vozilom Varaždinskom ulicom u Donjem Kućanu, u smjeru Varaždina.

Dolaskom na blagu uzbrdicu i prijelaz ceste preko željezničke pruge u istoj razini na kojem nema uređaja za zatvaranje prometa ni uređaja za davanje znakova kojima se najavljuje približavanje vlaka, već je označen prometnim znakovima, zaustavio je svoje vozilo, a nakon toga se nastavio kretati ravno preko željezničke pruge bez da se uvjerio da prugom ne nailazi vlak. Zbog toga je na prednji dio teretnog vozila naletjela lokomotiva koja je prometovala na relaciji Koprivnica – Varaždin. Teretno je vozilo od siline udara odbačeno ulijevo van kolnika na mekani teren. U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba.

Ovom prilikom policija skreće pozornost svim sudionicima u prometu da su se na prijelazu ceste preko željezničke pruge na kojem nema uređaja za zatvaranje prometa ni uređaja za davanje znakova kojima se najavljuje približavanje vlaka, dužni zaustaviti te mogu prijeći preko željezničke pruge tek kad se uvjere da prugom ne nailazi vlak ili neko drugo vozilo koje se kreće po tračnicama. S obzirom na to da se na navedenim mjestima radi o interakciji željezničkog i cestovnog prometa, posljedice koje u pravilu nastaju u takvim nesrećama su pogibeljne.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba