TRI TURNIRA U ISTOM DANU: Sad je to problem, na koji ići?

Nogometaši u Jezerišću, Gornjoj Šemnici i Škarićevu u borbi za nagrade, a organizatori za ekipe i publiku

Objavljeno: 09.07.2024. Milorad Videković

Na upit jedne mlade dame: “Znate kak’ mi u Krapini znamo da je počelo ljeto?” ostao sam zatečen! No, kad je ona ponudila odgovor, shvatio sam pravu istinu: “Kad počne vikend, samo se okrenite i na svakom bregu je malonogometni turnir i to ne samo jedan već nekoliko istog vikenda!”

Kad se malo osvrnemo i pogledamo kako je bilo ove godine, dama je u pravu. Upravo nam vikend koji dolazi donosi tvrdnju njenog zaključka. Naime, u isto vrijeme igraju se čak tri turnira – Jezerišće, Gornja Šemnica i Škarićevo.

Jezerišće

O turnirima krećem od najdugovječnijeg – 14. mini nogometni turnir u Jezerišću. Turnir će se održati u subotu, 13. srpnja od 18 sati do kada se i primaju prijave (na brojeve mobitela 099/278-6264 i 091/536-1954), a kotizacija iznosi 30 eura.

Za prvo mjesto pobjednik dobiva pehar i 50 posto kotizacije, za drugo mjesto pehar i 30 posto kotizacije, da bi trećeplasirana ekipa dobila pehar i novčanu nagradu od 20 posto kotizacije.

Gornja Šemnica

Drugi turnir organizira Športska udruga građana Gornja Šemnica, 7. malonogometni turnir 3 VS 3, 12. i 13. srpnja. Prijave za ekipe otvorene su do četvrtka, 11. srpnja do 20 sati, a primaju se na broj mobitela 098/168-0032.

Kotizacija iznosi 50 eura. Za prva četiri mjesta osigurane su bogate novčane nagrade: 1. mjesto 1200 eura, 2. mjesto 500 eura, 3. mjesto 200 eura, 4. mjesto 100 eura. Oba turnira igraju se u sustavu 3 VS 3.

Škarićevo

Treći turnir je najmlađi, onaj u Škarićevu. To je 2. malonogometni turnir u ovom naselju, a igra se u sustavu 4+1. Turnir se igra također u subotu, 13. srpnja s početkom u 18 sati, a prijave se primaju do početka turnira na broj mobitela 091/619-1956 (Miki).

Kotizacija iznosi 80 eura, a nagrade su pehari i 70 posto kotizacije za tri prvoplasirane ekipe, uz našu pretpostavku da će se tih 70 posto podijeliti na tri ekipe. Ovaj turnir donosi i pravilo gdje se maksimalno po ekipi može prijaviti deset igrača.

Sve je to lijepo, ali…

U onom dijelu gdje se trebaju ugostiti ljubitelji malog nogometa, slučajni prolaznici i oni koji vole sport organizatori nude jedan standard – jelo, piće i živu glazbu. Moramo napisati da je sve to lijepo (nogomet, zabava, druženje, ples, glazba, pjesma), ali isto tako postavlja se i pitanje – zašto organizatori turnira prije samog kretanja, odnosno ‘inflacije’ turnira ne sjednu i dogovore termine odigravanja turnira kako ne bi došlo do takvog preklapanja, jer zaista je teško i nema toliko momčadi da na svakom turniru budu 32 ekipe, pa neke od njih u ‘trci’ za peharima i novčanim nagradama istovremeno igraju minimalno dva turnira, što donosi velike probleme organizatoru, a istovremeno najviše trpe ekipe koje igraju na samo jednom turniru jer satnica se ‘mora’ složiti za one koji ‘trče sim i tam’, a oni onda ‘krpaju’ rupe u satnici ne upitavši ih nitko je li to u redu?!

Zato se s radošću sjećamo početka devedesetih godina prošlog stoljeća, kada su organizatori upravo tako radili – dogovor, termini i nakon toga TOP 8.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba