Muškarac umro nakon operacije hemoroida, pokrenuta istraga protiv liječnika

Objavljeno: 09.07.2024. zagorjeinternational

Više javno tužiteljstvo u Beogradu pokrenulo je istragu protiv 54-godišnjeg liječnika u jednoj poliklinici, zbog sumnje da je pri pružanju liječničke pomoći nesavjesno postupao te da je zbog toga 30. prosinca prošle godine nastupila smrt oštećenog 39-godišnjaka. Liječniku se stavlja na teret kazneno djelo teškog djela protiv zdravlja ljudi, za koje je moguća kazna zatvora od dvije do 12 godina. Saslušanje osumnjičenog bilo je zakazano za danas, ali je odgođeno za kraj kolovoza na molbu branitelja osumnjičenog.

Sumnja se da je liječnik nesavjesno postupao. On je, naime, izvršio operativno liječenje hemoroidalnih čvorova pod anestezijom i to neadekvatnom upotrebom lasera, uslijed čega je po okončanju zahvata i buđenja iz anestezije oštećeni trpio jake bolove i bio lošeg općeg zdravstvenog stanja. Usprkos tome pušten je na kućno liječenje oko 18 sati, prenosi N1.

Tijekom noći i narednog dana stanje mu se pogoršalo, dobio je visoku temperaturu i jake bolove, a liječnika su o svemu obavijestili članovi pacijentove obitelji. On pak nije napravio hitni pregled, iako je stanje pacijenta upućivalo na to da mu je potreban. Muškarac je 29. prosinca primljen u Urgentni centar KCS-a, ali mu više nije bilo pomoći i 30. prosinca je preminuo.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba