Pri kraju 178.000 eura vrijedni radovi na asfaltiranje županijske ceste 2128

Lobor je spojen s ostalim općinama, gradovima i županijama novom cestom

Objavljeno: 09.07.2024. zagorjeinternational

Župan Željko Kolar je s ravnateljem Županijske uprave za ceste Krapinsko – zagorske županije Stjepanom Sirovcem i načelnicom Lobora i saborskom zastupnicom Ljubicom Jembrih obišao završne radove temeljene na obnovi županijske ceste 2128 od Zlatara prema centru Lobora.

Ravnatelj Županijske uprave za ceste KZŽ Stjepan Sirovec izvijestio je da vrijednost radova asfaltiranja na ovih 1,3 kilometra ceste 178.000 eura.

 – Prosječna širina ceste je 5,5 do 6 metara i za nju će biti utrošeno nešto više 7150 kvadratnih metara novog asfalta – istaknuo je ravnatelj Sirovec. 

Načelnica Ljubica Jembrih istaknula je kako se radi o glavnoj cesti koja spaja Lobor s ostalim općinama, gradovima i županijama.  

– Mi imamo jako malo državne ceste, dva i pol do tri kilometra, znači nama je glavna cesta ova županijska cesta koja je bila u lošem i derutnom stanju i prije aglomeracije, ali i nakon samog projekta izvođenja aglomeracije. Ona ne samo da je loša, nego je vrlo i opasna za prometovanje. Zadovoljni smo u jednu ruku da se sada odvijaju ovi radovi, uspjeli smo riješiti jedan dio odvodnje i nogostupa preko Županijske uprave za ceste – napomenula je načelnica Jembrih.

Župan Kolar navodi kako je na toj dionici izgrađen novi most, izgrađen nogostup i odvodnja te je potrebno samo završno asfaltiranje. 

– Danas i sutra asfaltirat će se kilometar i 300 metara, sljedeći tjedan će se asfaltirati nogostup i onda nam je ostao još jedan dio prema Zlataru i ulaz od benzinske stanice, a njega ne možemo završiti jer se još uvijek izvode radovi na aglomeraciji. U ovu dionicu smo uložili ogromna sredstva, ali nizom okolnosti koje su nam se događale malo su se radovi odužili, stoga zahvaljujem ljudima na strpljenju koje su imali. Radove smo počeli u kasnu jesen 2022. godine i radili smo u fazama jer smo čekali da Vodovod napravi svoj dio posla, pa smo čekali da aglomeracija odradi svoj dio posla, međutim sad smo konačno došli na kraj i vjerujem da će ljudi sada biti zadovoljni – rekao je Župan Željko Kolar uz najavu da se uskoro u Loboru održava manifestacija ‘Janine’ te da će posjetitelji biti zadovoljni s dosad učinjenim radovima.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba