Nova priznanja za zagorske i varaždinske poljoprivrednike

Zlato za Ružicu Loborčec iz Hrašćine, srebro Blaženku Volariću iz Selnica, a bronca Domagoju Dombaju iz Petrijanca

Objavljeno: 09.07.2024. zagorjeinternational

Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu (HAPIH) prezentirala je rezultate i nagrade sedmog po redu natjecanja u kvaliteti kukuruzne silaže u Republici Hrvatskoj. 

U ovogodišnjem natjecanju sudjelovalo je ukupno dvanaest županija koje su financirale laboratorijska ispitivanja kvalitete silaže za 275 gospodarstava koja se bave proizvodnjom mlijeka, a HAPIH natjecanje provodi u suradnji sa županijama koje su se odazvale pozivu HAPIH-a nominirajući najbolja gospodarstava u proizvodnji mlijeka na svom području.

Priznanje za zagorske poljoprivrednike dobili su Ružica Loborčec iz Hrašćine te Blaženko Volarić iz Selnice. Dok je Loborčec osvojila zlatnu plaketu, Volarić je kući otišao sa srebrnom plaketom.   

– Čestitamo na odličnom rezultatu, koji je još jednom pokazao odličan rad zagorskih poljoprivrednika – poručili su dobitnicima iz Krapinsko – zagorske županije.

Brončanu je plaketu odnio i Domagoj Dombaj, poljoprivrednik iz Družbinca u Općini Petrijanec iz Varaždinske županije koja je ovom prilikom nagrađenom uputila čestitku.

– Dominiku upućujemo iskrene čestitke, te mu želimo puno uspjeha i sreće u radu i poslovanju – poručili su iz Varaždinske županije. 

– Nakon provedenih laboratorijskih ispitivanja uzoraka kukuruzne silaže svaki proizvođač dobije opširno ispitno izvješće koje može sam ili uz pomoć stručnih službi koristiti kao temelj za pripremu uravnoteženog obroka za svoje životinje ili za uklanjanje eventualnih nedostataka u pripremi krme – ističe Centar za kontrolu kvalitete stočarskih proizvoda HAPIH. 

Ove godine nagrađeni proizvođači dolaze iz deset različitih županija. 

Inače, po 25 uzoraka pristiglo je iz Varaždinske županije, Bjelovarsko – bilogorske, Koprivničko – križevačke, Zagrebačke, Osječko – baranjske, Vukovarsko – srijemske, Brodsko – posavske, Međimurske i Krapinsko – zagorske županije, dok je 20 uzoraka prikupljeno u Požeško – slavonskoj i Virovitičko – podravskoj te 10 Istarskoj županiji. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba