Uređuju se prometnice na istoku županije

ZLATAR: Radovi u Varaždinskoj ulici su pri samom kraju 

Objavljeno: 08.07.2024. Vanja Hozmec

Na županijskoj cesti 2169 koja vodi od Zlatara prema Belcu, u tijeku su radovi. Na toj su dionici nedavno napravljeni nogostup i odvodnja, no kolnik je bio u lošem stanju, pa se sada pristupilo i njegovoj sanaciji. 

Radi se na ugradnji završnog sloja asfalta, a završetak radova očekuje se do kraja dana. Nakon toga slijedi uređenje bankine i to već nakon 2-3 dana od završetka asfaltiranja.

125.000 eura

– Kolnik presvlačimo novim kolničkim zastorom, a radovi koji se odvijaju ovih dana izvode se u dužini od 1040 metara. Prosječna širina ove ceste je između 5,5 i 6 metara, odnosno, trebat će nam oko 6200 metara kvadratnih novog asfalta. Vrijednost radova je oko 125.000 eura – rekao je ravnatelj Županijske uprave za ceste Krapinsko – zagorske županije Stjepan Sirovec. 

Član Županijske skupštine Davor Kljak istaknuo je da je posebno zadovoljan što se jako puno radi na istočnom dijelu županije.

– Naš je kraj dosad bio zapušteniji u odnosu na zapadni dio, a posebno me veseli što će ova prometnica sada biti u skladu sa standardima, a sve za boljitak građana ovog kraja – poručio je Kljak. 

Gradonačelnica Zlatara i saborska zastupnica Jasenka Auguštan – Pentek zadovoljna je radovima na ovoj dionici koja je inače jako prometna. 

– Nogostup je Grad radio svojim sredstvima, a uz pomoć natječaja ŽUC-a i MUP-ovog natječaja. Drago mi je da je ŽUC održao obećanje da će se sanirati kolnik po izgradnji nogostupa – rekla je Auguštan – Pentek i dodala:

– I prošle je godine bilo puno ulaganja u prometnice u Zlataru i drago mi je da nakon završetka ove ulice krećemo u prvu fazu Martinečke ulice od Lovrečana prema Zlataru, jer sam ulaz u grad nije najbolje cestovno povezan. Vjerujem da će kroz godinu-dvije i taj ulaz biti adekvatno riješen – rekla je gradonačelnica i dodala da se na području grada radi još na nekoliko lokacija:

– Vani su natječaji za neke nerazvrstane ceste koje asfaltirano, a završena je i javna nabava državne ceste Zlatar – Zlatar Bistrica. Uvođenje u posao bi trebalo biti nakon 15. kolovoza i kreće veliki projekt u kojem ćemo dobiti i pješačku, ali i biciklističku stazu. Isto tako, radimo i na šumskim prometnicama i po prvi puta će Krapinsko – zagorska županija imati pristup na vrh Ivančice. Radi se i na uređenju šumskog puta Belec – Juranšćina, ali i na cestama u Vižanovcu. Imamo još dosta neasfaltiranih cesta i svake godine ulažemo u infrastrukturu koliko možemo – dodala je gradonačelnica. 

Pri kraju 

Župan Željko Kolar rekao je da je ovo 53. dionica od ukupno 58 iz kreditne linije koju je Županija počela realizirati lani.

– S ovih 50,2 kilometara i s onim što smo realizirali preko Fonda solidarnosti, u malo više od godinu dana će biti modernizirano 115 kilometara županijskih cesta. Danas ovdje završavamo produžetak Varaždinske ulice, a onda krećemo u Lobor te Zlatar Bistricu. Potom se vraćamo na zadnje dionice, Zabok i Sveti Križ Začretje, čime ćemo završiti ovaj financijski ciklus. Nadam se da će Vlada naći način da poveća sredstva za ŽUC-eve jer se naknada prilikom registracije nije mijenjala odavno, a svi znamo koliko je sve poskupjelo. Ako bi se to dogodilo, mi bismo ušli u još jedan investicijski ciklus gdje bi uredili još 50-60 kilometara cesta i onda bi mogli reći da su sve ceste u dobrom stanju. Tako bi se narednih godina mogli posvetiti samo klasičnom održavanju i sanaciji klizišta koja su nam veliki problem – završio je Kolar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba