Gnjusna situacija u središnjoj Hrvatskoj

Sjeo je pored dječaka i stavio mu ruku na međunožje: “Imaš li curu, sek*aš li se već?”

Objavljeno: 08.07.2024. zagorjeinternational

Ugledao je školarca na klupi u parku preko puta škole u jednom mjestu u središnjoj Hrvatskoj te mu je odlučio prići. Sjeo je kraj njega i započeo razgovor. Doznao je da ima 12 godina i usput mu počeo pričati o seksu. Međutim, tu se 49-godišnjak nije zaustavio, nego je svoju ruku stavio na dječakovo međunožje, piše Jutarnji list.

Zatim ga je počeo dirati po intimnim dijelovima te ga upitao ‘hoće li da mu ga stavi’. Dječak je potom pobjegao glavom bez obzira te se pojadao o svemu kod kuće. Policija se zatim umiješala u slučaj i ušla u trag razvratniku koji, međutim, ima psihičkih smetnji jer je utvrđeno da je u inkriminirano vrijeme bio bitno smanjeno ubrojiv.

Mentalna retardacija i ovisnost o alkoholu

Kazneno je prijavljen za spolnu zlouporabu djeteta mlađeg od 15 godina, a sudsko vijeće za mladež ga je na osnovu podignute optužnice proglasilo krivim zbog gnjusnog čina od prije dvije godine u pola bijela dana. Ali u zatvor neće. Osuđen je na godinu dana zatvora s trogodišnjim rokom kušnje, a ujedno mu je i izrečena sigurnosna mjera dvogodišnjeg obveznog liječenja od ovisnosti o alkoholu. U slučaju da ne postupi po mjeri, ide u zatvor.

Psihijatrijski vještak je zaključio da optuženi muškarac nije dovoljno duševno razvijen i da funkcionira na razini lake mentalne retardacije sa smetnjama u ponašanju i ovisnosti i alkoholu, a u razgovoru s optuženim je doznao i da je pokušao samoubojstvo pa tim više spada u kategoriju ovisnika s težim duševnim smetnjama. Inače, kobnog dana dječak je došao u park se nakratko odmoriti i popiti vode. Nije, međutim, očekivao jeziv posjet na klupi. Nepoznati muškarac mu se predstavio, a osim razgovora, seksualne ponude i bludničenja, optuženi mu je nudio i alkohol te ga je zanimalo ima li curu i seksa li se već.

– Ja sam sjedio na desnoj strani klupe, a on skroz na lijevoj. I onda se sve više i više počeo povlačiti prema meni. I dirati me… – rekao je među ostalim dječak policiji.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba