Puno prometnih prekršaja ovog vikenda u Zagorju, od prevelike brzine do vožnje pod utjecajem alkohola

Objavljeno: 08.07.2024. zagorjeinternational

Tijekom pojačanog nadzora prometa proteklog vikenda na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko – zagorska utvrđeno je ukupno 85 prometnih prekršaja i to:

  • 21 prekršaj nepropisne brzine kretanja vozila
  • 16 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa u vozilu
  • 7 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola
  • 7 prekršaja nepropisne upotrebe mobitela tijekom vožnje
  • 34 ostala prekršaja u prometu

Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je u nedjelju oko 4 sata u Svetom Mateju, gdje se 29-godišnjak upravljajući osobnim vozilom s 2,13 promila alkohola u organizmu nije kretao što bliže desnom rubu kolnika, već je prešao na suprotnu stranu kolnika i udario u osobno vozilo kojim je upravljao 49-godišnjak. Oba vozača zadobili su lakše tjelesne ozljede koje su utvrđene u Općoj bolnici Zabok.

Najveća nepropisna brzina kretanja vozila utvrđena je u Jelenjaku, od 92 km/h, na dijelu ceste gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 50 km/h. Vlasniku vozila slijedi zahtjev za dostavu podataka o vozaču.

U petak, 5. srpnja oko 20:30 u Bedekovčini, tijekom nadzora prometa policijski službenici zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 42-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1,82 promila. Vozač je isključen iz prometa te mu je određeno zadržavanje u prostorijama policije do prestanka djelovanja alkohola.

Potom, u subotu, 6. srpnja oko 15:30, tijekom nadzora prometa u Humu na Sutli policijski službenici zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 57-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1,62 promila. Vozač je isto tako isključen iz prometa i određeno mu je zadržavanje u prostorijama policije do prestanka djelovanja alkohola.

Zbog počinjenih prekršaja iz čl. 199. Zakona o sigurnosti prometa na cestama protiv 42-godišnjaka i 57-godišnjaka podnijeti su optužni prijedlozi s predloženim novčanim kaznama od 1300 eura, kaznom zatvora 60 dana te zaštitnim mjerama zabrane upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba