U Sračincu održani sportski susreti HNS-a

Krunoslav Lukačić najavio kandidaturu za predsjednika stranke

Objavljeno: 08.07.2024. zagorjeinternational

Članovi HNS-a iz svih dijelova Hrvatske okupili su se u nedjelju u Sračincu kako bi sudjelovali na sportskim susretima. Netom nakon održanih parlamentarnih izbora i izbora za Europski parlament, u HNS-u je započeo proces unutarstranačkih izbora, gdje će se Sabor HNS-a održati najesen. Potaknut dobrim rezultatima prošlih lokalnih izbora i netom održanih europarlamentarnih, županijski predsjednik HNS-a Varaždinske županije Krunoslav Lukačić objavio je svoju kandidaturu za predsjednika HNS-a. 

– Temelj moje  kandidature je podrška koju je HNS ostvario na proteklim parlamentarnim izborima, kao i suradnja s HNS-ovcima iz cijele Hrvatske tijekom izbora za Europski parlament. Vjerujem u snagu HNS-a, centrističke i liberalne stavove, te gospodarske i obrazovne programe koje stranka nudi – rekao je Lukačić i dodao:

– Vrijeme je za svježe ideje i nove ljude uz koje ćemo biti jači – dodao je Lukačić, pozivajući sve HNS-ovke i HNS-ovce da zajednički ostvare ciljeve i utvrde svoju poziciju vodeće političke opcije na sjeveru.

Mirko Korotaj, vršitelj dužnosti predsjednika HNS-a, istaknuo je čvrstinu stranke na nedavno održanim izborima. 

– Stranka ima čvrste temelje, a podružnice su dobro funkcionirale. Potrebno je pomlađivanje i najavljujem unutarstranačke izbore između devetog i desetog mjeseca, gdje će mlađa ekipa povesti članove s dopunjenim programom za građane – rekao je Korotaj.

Saborski zastupnik HNS-a Predrag Štromar predstavio je inicijative za koje se stranka zalaže u Saboru i srdačno pozdravio članove iz cijele Hrvatske.

Tijekom cijelog dana HNS-ovci su se natjecali u nekoliko disciplina, a evo i najboljih. U nogometu najbolja je bila ekipa podružnice Cestica, dok je u odbojci na pijesku najbolja bila ekipa “Van forme“. U pikadu pobjedu je odnijela ekipa Osječko – baranjske županije, dok je u tenisu u miješanoj konkurenciji najbolji bio predsjednik HNS-a Međimurske županije Nenad Hranilović, a u ženskoj konkurenciji Sonja Ivoš. U stolnom tenisu najbolji su bili članovi podružnice Sračinec, koji su odnijeli prva dva mjesta i to Dražen i Anđelko Liber. U visećoj kuglani najbolja je bila ekipa Karlovačke županije “4 rijeke“, dok su se u boćama najbolji pokazali Lepoglavčani. U potezanju konopa ponovo je na vrhu bila ekipa podružnice Cestica, dok su van konkurencije uže potezali dužnosnici Varaždinske županije protiv kombinirane ekipe Osječko – baranjske županije i Dalmacije, a pobjedu odnijeli domaćini. Najviše natjecatelja sudjelovalo je u turniru u belotu, gdje je pobjedu ponovno odnijela ekipa podružnice Cestica. Posebna nagrada uručena je domaćinima, HNS-u Sračinec i HNS-u Varaždinske županije, kao znak zahvalnost za odličnu organizaciju i domaćinstvo sportskih susreta. 

Uz sportske aktivnosti, natjecatelji su mogli posjetiti i Topiary park u Sračincu, jedinstven i prvi takav u Hrvatskoj, tematski park s posebno oblikovanim biljkama. 

Ovi sportski susreti, na koje se okupilo preko 600 članova HNS-a, pokazali su snagu i potencijal stranke. Njihova prisutnost i angažman dodatno potvrđuju HNS kao relevantnu političku opciju koja se zalaže za bolju budućnost Hrvatske.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba