Održana 4. izvještajna skupština Vatrogasne zajednice Konjščine

Curiš Krok: Vatrogasci su jedni od najvažnijih stupova zajednice i desna ruka općine

Objavljeno: 08.07.2024. zagorjeinternational

U Konjščini je održana 4. izvještajna skupština Vatrogasne zajednice Konjščine na kojoj su prisustvovala sva društva uz goste iz drugih vatrogasnih zajednica, a među prisutnima je bio i zamjenik predsjednika vatrogasne zajednice Krapinsko – zagorske županije Željko Presečki. 

Predsjednik vatrogasne zajednice Konjščina Predrag Hanžek istaknuo je da su na skupštini pročitana izvješća za prošlu godinu te je predstavljen okvirni plan za tekuću godinu, uz projekcije za 2025. i 2026. godinu. Predsjednik VZ Hanžek naglasio je kako je na skupštini ocijenjeno da je zajednica funkcionirala u skladu s planom i da su svi ciljevi iz prošle godine uspješno ostvareni za proteklu godinu.

Za tekuću godinu u planu imaju nekoliko bitnih stavki na kojim će raditi kao zajednica.

– Na nekim stvarima još moramo poraditi, posebno što se tiče zakona o vatrogastvu i same interventne spremnosti. Uz to, potrebno je obnavljanje opreme, školovanje kadrova, natjecanja i sve što ide uz to. Što se tiče izvanrednih dislokacija, DVD Konjščina je bio na izvanrednoj dislokaciji po zapovijedi glavnog vatrogasnog zapovjednika Slavka Tucakovića u Koprivnici tijekom poplave, te na Šoderici kao dio interventne postrojbe Krapinsko – zagorske županije sa sedam članova – rekao je Hanžek.

Izrazio je i zadovoljstvo održanom skupštinom koja je prošla bez ikakvih rasprava ili nesuglasica, naglasivši da je sve dogovoreno u duhu suradnje. Dodao je kako vatrogastvo zahtijeva stalna ulaganja jer su tehničke intervencije sve učestalije zbog sve češćih elementarnih nepogoda u Hrvatskoj. 

– Mi smo spremni, imamo opremu i kadar, ali nadamo se da ćemo ju što rjeđe trebati koristiti- zaključio je. 

Načelnica Konjščine i saborska zastupnica Anita Curiš Krok istaknula je važnost vatrogasne zajednice za općinu te je dodala da će nastaviti podržava rad vatrogasaca.

– Zatvorena je 2023. godina i nastavak tekuće godine uz redovna financiranja koja Općina daje. Daljnja suradnja i financiranja, u što ulažemo u njih i izvanrednim financiranjem kako bi nastavili jačati njihove kapacitete, opreme i uvjete rada, će sigurno biti jedan od mojih prioriteta – istaknula je načelnica i saborska zastupnica Curiš Krok i dodala:

– Dodatna financiranja su nam vrlo bitna jer su vatrogasci jedan od najvažnijih stupova zajednice. Sudjeluju stvarno u svemu i praktički su desna ruka općine – dodala je načelnica.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba