I proslava dvadesete obljetnice svećeništva dvojice svećenika

DVOSTRUKO SLAVLJE: Hodočašće župa Krapinskog dekanata na Trški Vrh

Objavljeno: 07.07.2024. zagorjeinternational

Misnim slavljem u svetištu Majke Božje Jeruzalemske na Trškom Vrhu upriličeno je dvostruko slavlje, hodočašće župa Krapinskog dekanata i proslava dvadesete obljetnice svećeništva vlč. Željka Horvata i vlč. Anđelka Horvatića kao zahvalu za dar svećeničkog poziva i služenja. Misno slavlje predslavio je vlč. Horvatić u zajedništvu sa svećenicima iz Krapinskog dekanata uz trajnog đakona Slavka Milakovića, a riječi homilije okupljenim vjernicima uputio je vlč. Horvat.

Na samom početku misnoga slavlja domaći župnik vlč. Davor Štuljan pozdravljajući okupljene vjernike pozvao ih je na ustrajnost vjere i štovanja nebeske Majke Marije. U ime svećenika Krapinskog dekanata, prigodne poklone jubilarcima predao je dekan preč. Vladimir Drnetić koji je zahvalio na zajedništvu i bratskoj blizini, ali i ustrajnosti u međusobnim susretima u dekanatu.

Zahvalivši se na čestitkama, vlč. Horvat i vlč. Horvatić ističu prije svega hvalu Bogu i Majci Božjoj na daru svećeništva te za sve dobro i pozitivno u župama Nakon misnog slavlja uslijedila je zajednička hodočasnička procesija oko oltara Majke Božje Jeruzalemske, gdje su zatim ministranti podijelili prigodne sličice hodočasnicima.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba