Načelnik Radoboja Anđelko Topolovec:

“Zeleniji smo od drugih, nadam se da ćemo biti dio Parka prirode ‘Zagorje’”

Objavljeno: 06.07.2024. zagorjeinternational

Među komunalnim djelatnostima koje se trenutno provode na području Radoboja je i asfaltiranje. Osim nerazvrstanih cesta, asfaltira se i parkiralište na Radobojskim Bregima uz Društveni dom, a ukupna vrijednost asfalterskih radova je oko 100.000 eura. 

Načelnik Anđelko Topolovec je za Radio Stubicu otkrio da se radi i na uređenju makadamskih cesta, poljoprivrednih puteva te zelenih površina.

– Ovih dana raspisali smo i nekoliko natječaja za nama bitne projekte – spajanje s pješačkim mostom u naselju Mikši, odnosno nogostup koji ide od Jazvina prema Radoboju. Radi se od dijelu koji nam je ostao nedovršen, potpisan je ugovor s izvođačem, a ovih dana očekujemo i potpis ugovora s izvođačem na proširenju i uređenju ceste koja vodi od škole do vrtića. Na taj način bi trebali riješiti problem prometa prilikom dolaska roditelja s djecom do tih ustanova. Vrijednost te investicije je oko 240.000 eura – rekao je načelnik Topolovec. 

Dodao je i da Općina redovno prijavljuje svoje projekte na natječaje. 

– Pratimo sve natječaje i javljamo se na njih kako bi prikupili što više novca, mada moram reći da se proračun u zadnje vrijeme dobro puni. Ipak, svaki euro sa strane nam dobro dođe za naše razvojne projekte kojih je jako puno – dodao je. 

Istaknuo je još i Forrest fest – Festival šume koji je nedavno održan, a kojim Općina nastavlja edukaciju o potrebi i važnosti zaštite prirode. 

– Organizacija ove manifestacije daje nam pravo da možemo reći da smo stvarno sredina zelenija od drugih i da zaslužujemo sve što smo dobili, poput Javne ustanove za zaštitu prirode Krapinsko – zagorske županije koja ima sjedište u Radoboju. Sve više se priča i sve smo bliže donošenju Odluke i Zakona u Saboru, o Parku prirode Zagorje, a veliki dio naše općine je u Parku prirode. Nadam se da će se sav naš angažman i nastojanja da zaštitimo tu prirodu, uzeti u obzir i da ćemo biti barem ulaz u taj Park prirode ‘Zagorje’ – naglasio je Topolovec.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba