U Prelogu su se pripremali za OI

Naše rukometaše oduševila domaća međimurska gibanica 

Objavljeno: 06.07.2024. zagorjeinternational

Hrvatska rukometna reprezentacija u nedjelju će, nakon 14 dana priprema u preloškom Hotelu Panorama, napustiti Međimurje. Ova, prva faza priprema za OI u Parizu, prošla je, svi se slažu, vrlo zadovoljavajuće. Štoviše, kažu, nemaju baš niti jednu primjedbu, uz odlične uvjete ze trening, osobito im se svidjela međimurska gastronomija. Domaćinima su, naime, dali otvorene ruke što se menija tiče, a ovi su iskoristili dobru priliku za upoznati ih s tradicionalnim jelima Međimurja, favorit reprezentacije međimurska je gibanica.

Reprezentativci su se 25. lipnja okupili u Zagrebu i uputili se za Prelog. Izbornik Dagur Sigurdsson na pripreme je pozvao 20 igrača, koji će danas pripreme završiti u varaždinskoj Areni prijateljskom utakmicom protiv Egipta.

Jednom od najvećih prednosti priprema u Prelogu, reprezentativci su istaknuli klimatiziranu rukometnu dvoranu u sklopu Hotela Panorama zbog čega su izbjegnute uobičajene vožnje autobusima dva puta dnevno od smještaja do dvorane za trening. U četvrtak su svi zajedno proslavili rođendan Luke Cindrića, koji će nakon godinu dana igre za Dinamo iz Bukurešta karijeru nastaviti u mađarskom Veszpremu. S Mađarima je Cindrić potpisao dvogodišnji ugovor, dosad je igrao za Metalurg, Vardar, Kielce i Barcelonu.

Nakon odlaska iz Međimurja i nekoliko dana odmora, rukometaši će drugu fazu priprema odraditi u Opatiji, u sklopu koje će u Chartresu odigrati utakmicu protiv domaćina Olimpijskih igara, Francuske.

Dragici Domjanić, voditeljici Hotela Panorama, u vlasništvu njezine obitelji, bit će, kaže, drago dođu li rukometaši iznova k njima. 

– To su toliko jednostavni dečki da se ne sjećam kad smo imali takvu ekipu, a k nama na pripreme zaista dolaze različite momčadi iz raznih zemalja. Apsolutno su nezahtjevni i samo nam vele kako im je super da su tu “kao doma”. Iako ih jedva primjećujete, rado će se fotografirati sa svakim tko to poželi. Tijekom boravka nisu imali niti jedan poseban zahtjev, niti su istaknuli bilo kakvu primjedbu  – rekla je Domjanić. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba