Snimku je objavio na društvenim mrežama uz pjesmu “Gori gora, gori borovina”

Dronom snimao požar na Murteru, kanaderi se zbog toga morali povući

Objavljeno: 06.07.2024. zagorjeinternational

Nevjerojatno. Pet protupožarnih zrakoplova i kopnene snage trebale su tijekom jučerašnjeg dana obuzdati požar iznad uvale Kosirina na Murteru, no gašenje iz zraka ugrozio je nepoznati dron, zbog kojeg su se kanaderi i air tractori morali povući s požarišta na neko vrijeme.

Na društvenim su mrežama u međuvremenu osvanule snimke požara iz zraka i to iz smjera u kojem su vatrogasci ugledali dron, piše Index.hr.

– Samu akciju sa zračnim snagama morali smo prekinuti na 10-ak minuta jer se na zoni požarišta pojavio nepoznati dron i dok se taj dron nije povukao sa samog požarišta, morali smo prekinuti djelovanje zračnih snaga. Evo pozivam još jednom sve – kako lokalno stanovništvo tako i sve goste – da se suzdrže od bilo kakvog gledanja jer požari nisu sportski događaj – rekao je zapovjednik Vatrogasne zajednice Šibensko – kninske županije Darko Dukić i dodao: 

– Ovo što se događa s dronovima je nevjerojatno. Bio je jedan slučaj prije neki dan u Splitu, pa na području Dubrovnika. Nažalost ima ih puno. Mi uredno kod intervencija odredimo zonu zabrane leta i zabrane plovidbe u perimetru. Tako smo napravili i ovaj put, no osim drona, bilo je uz obalu primjetno i vodenih skutera i drugih plovila. Odmah je policija postupala, a rade i na ovom slučaju – dodao je Dukić. 

Portal Morski HR potvrdio je da je snimke objavio strastveni ljubitelj brdskog biciklizma, youtuber i turistički vodič Ivo Jarić, i to uz pjesmu Mate Bulića “Gori borovina”. On je naknadno za portal priznao da je dignuo dron. Objavio je i snimke s požarišta iz zraka koje je u međuvremenu uklonio s Instagrama. 

– Ja sam taj koji zvao vatrogasce, a nisam letio na tom prostoru, već 7 km dalje. Nisam bio blizu požara. Osjećao sam se ugroženo, kad sam osjetio dim, pa sam podignuo dron da snimim o čemu se radi. Ne bi volio da me se ne optuži krivo, pa da kasnije bude kakvih posljedica. Imam snimke leta i točne pozicije, a vatrogasci su došli tek poslije. Moja je glupost jer sam vidio da je izašlo u novinama. Napravio sam glupost, ali 99 posto sam siguran da nije moj dron uzrokovao prekid gašenja požara kanaderima – rekao je on. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba