Hrvatska je na vrhu neslavne liste

Pogodite od čega je UEFA na ovom Euru zaradila preko 700.000 eura

Objavljeno: 05.07.2024. zagorjeinternational

Bacanje plastičnih čaša na teren redovita je pojava Europskog prvenstva u Njemačkoj, pri čemu navijači nisu zabrinuti zbog gubitka svojih depozita, dok nacionalni savezi plaćaju velike kazne UEFA-i. Tijekom grupne faze natjecanja, UEFA je izrekla kazne u ukupnom iznosu od preko 1,2 milijuna eura, a od toga čak 719.375 eura za bacanje predmeta, prenosi Jutarnji list.

Navijači na stadionu plaćaju polog od tri eura, povrh cijene svog piva, koji mogu tražiti natrag ako vrate plastičnu čašu. Međutim, veliki broj čaša završio je na travnjaku, a glavna meta bili su protivnički igrači, posebice prilikom izvođenja kornera. Prve plastične čaše letjele su na teren već na otvaranju turnira, na susretu između Njemačke i Škotske, a od 36 utakmica po skupinama na 25 dvoboja navijači su bacali čaše na teren. U sedam od tih 25 utakmica, navijači obje reprezentacije bili su odgovorni za bacanje predmeta, a 19 reprezentacija (od 24) je kažnjeno zbog tog prekršaja.

Najgore su zbog bacanja predmeta prošle Mađarska, Švicarska, Hrvatska i Srbija koje su dobile novčane kazne u sve tri utakmice u skupini. Ostali prekršaji uključuju bakljade, dimne bombe, upad na teren, korištenje lasera, nedolične poruke… Na prvom mjestu neslavne liste nalazi se Hrvatska koja će morati platiti 220.000 eura kazne. Na drugom mjestu je Albanija sa 171.000 eura, a treća je Srbija s ukupnom kaznom od 166.000 eura. Samo tri reprezentacije nisu kažnjene – Francuska, Španjolska i Slovačka.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba