Ubojstvo koje je lani potreslo cijelu Hrvatsku

Policajac priznao da je ubio svoju djevojku Mihaelu Berak (21), ali ne namjerno 

Objavljeno: 04.07.2024. zagorjeinternational

Policajac Marko Smažil priznao je krivnju za ubojstvo svoje djevojke, 21-godišnje Mihaele Berak u rujnu prošle godine, ali kako navodi njegova obrana, on ne priznaje krivnju za kazneno djelo iz optužnice, već za prouzročenje smrti iz nehaja, piše Index.hr

Suđenje mu je počelo danas na osječkom Županijskom sudu, ali je na zahtjev tužiteljstva javnost isključena iz postupka.

Odvjetnik okrivljenog Dražen Srb izjavio je nakon ročišta da su danas ispitana četiri svjedoka, a tužiteljstvo je za sljedeće rasprave u rujnu predložilo ispitivanje dodatnih svjedoka. Istaknuo je kako se njegov klijent već ranije izjasnio da se smatra krivim, ali ne za kazneno djelo ubojstva, koje mu se stavlja na teret, već za prouzročenje smrti iz nehaja, u kojem nije bilo nikakve namjere.

Srb je dodao da će Smažil svoju obranu iznijeti tek na kraju dokaznog postupka.

Nova ročišta sazvana su za 23. i 25. rujna.

Podsjetimo, Smažila se tereti da je 20. rujna prošle godine oko 22 sata u svom stanu u Osijeku, u nakani da usmrti 21-godišnju žrtvu s kojom je bio u vezi, iz službenog pištolja marke HS-9 ispalio hitac u glavu Mihaele Berak i tako joj zadao prostrjelnu ozljedu glave i vrata, s razdorom glavne vratne arterije, uslijed koje je Mihaela Berak umrla na mjestu zločina.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba