Sutkinja je opisala detalje napada

Stjepan (20) u Konjščini napravio sudar, pa policajce napao kvakom od auta

Objavljeno: 03.07.2024. zagorjeinternational

Stjepan (20) je proglašen krivim i osuđen jer je skrivio prometnu nesreću pa napao policajce. Prema presudi, on je to učinio u mjestu Žitomir sredinom travnja, nedugo nakon što je u Konjščini vozilom krapinskih registracija prouzročio prometnu nesreću, prenosi Danica.

– Nakon što su njegovom vozilu prišli policijski službenici PU krapinsko – zagorske Patrik i Adrian te je Patrik od njega na uvid zatražio vozačku, Stjepan je izašao iz vozila i zauzeo stav kao da će ih napasti. Pritom je otrgnuo plastični rukohvat s vozačevih vrata i njime počeo zamahivati prema policijskim službenicima, govoreći im da neće nikoga slušati i neće dati nikakve dokumente pritom i dalje mašući plastičnim rukohvatom prema njima. Policajac Patrik izdao mu je naredbu da se smiri i prestane mahati plastičnim rukohvatom prema njima, uz upozorenje da će u protivnom nad njim biti uporabljena sredstva prisile. No, na naredbu i upozorenje se oglušio, i nadalje se krećući prema policajcima i nekontrolirano mašući plastičnim rukohvatom, nakon čega su policajci prema njemu uporabili sprej s nadražujućom tvari, tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje. Dakle, Stjepan je silom pružio otpor službenoj osobi u obavljanju njezine službene radnje, čime je počinio kazneno djelo javnog reda napadom na službenu osobu – zaključila je sutkinja.

Osuđen je na šest mjeseci zatvora uvjetno te mora podmiriti troškove kaznenog postupka u iznosu od 100 eura. Kao olakotna okolnost uzeta mu je dosadašnja neosuđivanost.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba