Veliki Tabor ovog vikenda ponovno postaje središte filmske čarolije

Spremite se za 900 minuta sedme umjetnosti. Kreće 22. Tabor Film Festival

Objavljeno: 03.07.2024. zagorjeinternational

Već 22. put, čarobni ambijent Dvora Veliki Tabor postaje središte filmske čarolije. Spremite se za 900 minuta sedme umjetnosti, jer ovog vikenda 6. i 7. srpnja očekuje nas Tabor Film Festival!

Selektorica TFF-a, naša poznata filmska kritičarka Diana Nenadić, ističe široku selekciju kratkometražnih filmova svih rodova i vrsta – njih ukupno 74 u natjecateljskom programu iz 33 zemlje i Hrvatske. Među odabranim filmovima nalaze se i uspješnice iz Berlina, Locarna, Annecyji, s Animafesta i Sundancea, iz Moskve, Toronta i s drugih svjetskih festivala, a tu su i dva hrvatska premijerna naslova. 

Detaljan program objavljen je na službenoj stranici festivala, filmovi su podijeljeni u tematske blokove, a potvrđuju raznolikost i zanimljivost ovogodišnjeg programa. Od 10 sati pa sve do ponoći očekuju nas projekcije u dva festivalska kina.

Težak posao stoji pred članovima žirija, koji će birati dobitnike Veronikine lubanje u nacionalnom i međunarodnom programu. Članovi nacionalnog žirija bit će scenarist Davor Šišmanović, glumica Dea Presečki i režiser Borna Armanini, dok međunarodni program žiriraju ugledna poljska producentica Marta Krzeptowska, uspješni grčki režiser albanskih korijena Neritan Zinxhiria te finska filmašica Hanna Hovitie.

U Taboru, među ostalim, očekujemo i naše režiserke Teu Radić (Put kojim idemo) i Taru Klepac (Crvotočina), Pétera Vadócza iz Mađarske (Motherhood) i Milicu Spasojević iz Srbije (Hrana za golubove). Najbolje filmove bira i publika, koja dodjeljuje nagradu Vox Veronicae.

Posebne filmske poslastice projekcije su naših nagrađivanih filmskih uspješnica. Za otvorenje 6. srpnja u 21.15 – dobitnik Zlatne palme u Cannesu Čovjek koji nije mogao šutjeti Nebojše Slijepčevića, a dan kasnije za zatvaranje 7. srpnja – u 23.30 sati novi film Borne Armaninija Trenuci izazova.

Obje večeri, nakon filmova, očekuju nas i odlični koncerti: u subotu fantastična vokalistica Nina Herr, a dan kasnije neponovljivi Mangroove. 

Svi programi – i filmski, i glazbeni, kao i radionica za osnovnoškolce – su besplatni. Besplatan je također prijevoz autobusom Presečki od Autobusnog kolodvora Zagreb, a osiguran je i besplatan kamp. Prijavu za sve besplatne sadržaje možete ostvariti OVDJE.

– Dva dana filmske čarolije su pred nama – ove subote i nedjelje, 6. i 7. srpnja. Utaborite se, stoga, zajedno s nama u Dvoru Veliki Tabor i ne propustite 22. TFF – poručuju organizatori. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba