Međimurska županija

Palijativnim bolesnicima i njihovim obiteljima osigurana psihosocijalna pomoć

Objavljeno: 03.07.2024. zagorjeinternational

Međimurski župan Matija Posavec i predsjednica Udruge ‘Pomoć neizlječivima’ Renata Bermanec, magistrica palijativne skrbi, potpisali su sporazum kojim Županija podržava rad ove asocijacije za zapošljavanje psihologinje na pola radnog vremena u cilju pružanja stručne psihosocijalne potpore palijativnim bolesnicima i njihovim obiteljima. 

Zasluge Udruge u zajednici su velike jer volonteri pokrivaju iznimno delikatno područje pružajući podršku neizlječivim pacijentima, te osnažujući njihove obitelji. Time su potpora zdravstvenom sustavu, ali jednako tako i Međimurskoj županiji kada je riječ o skrbi za najranjivije sugrađane.

– Stručna skrb i podrška koju svakodnevno na terenu pružate oboljelima i njihovim obiteljima je neprocjenjivo blago naše zajednice. Međimurska županija, kao solidarna zajednica, prepoznaje ljude u potrebi, jednako koliko i one koji su voljni darovati svoje vrijeme i znanja da bi im pomogli – istaknuo je župan Posavec, podsjetivši da je renomirana nagrada “Ponos Hrvatske” – koju su nedavno primile Renata Bermanec i medicinska sestra Spomenka Tomašić, dugogodišnja članica ove Udruge – stigla u prave ruke. 

– Da bismo područje palijative razvili, Međimurska županija ušla je u veliki projekt formiranja palijativnog centra koji će biti smješten u Feštetićevu majuru u krugu naših zdravstvenih ustanova i građevinska dozvola je spremna. Čekamo suglasnost s državne razine – dodao je župan.

Bermanec je zahvalila županu i Međimurskoj županiji na kontinuiranoj pomoći zahvaljujući kojoj su volonteri Udruge u mogućnosti pomagati velikom broju ljudi. Samo usluge posudionice ortopedskih pomagala, koju je Udruga osnovala, danas koristi više od 500 osoba. 

– Zahvaljujući ovoj podršci Županije, zaposlili smo psihologinju čime ćemo još kvalitetnije pokriti našu primarnu djelatnost, pružanje psihosocijalne pomoći korisnicima – dodala je Bermanec.

Župan je razgledao i nove prostore Udruge, koji se nalaze preko puta Katoličkog doma u Čakovcu, odnosno posudionice pomagala, a potpisivanju sporazuma su prisustvovale pročelnica županijskog Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Sonja Tošić Grlač i članice Udruge Pomoć neizlječivima. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba