Načelnica Mikulec raspisala je javni poziv

Općina Zlatar Bistrica pomaže mladim obiteljima u rješavanju stambenog pitanja

Objavljeno: 03.07.2024. zagorjeinternational

Načelnica Zlatar Bistrice Vesna Mikulec raspisala je javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za poticanje rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji na području općine Zlatar Bistrica u 2024. godini. 

Predmet ovog javnog poziva je dodjela bespovratnih sredstava u okviru provedbe mjera kojima se potiče rješavanje stambenog pitanja mladih obitelji, a u cilju demografske obnove smanjenja iseljavanja te povećanja broja stanovnika na području općine Zlatar Bistrica.  

Predviđene su tri mjere; MJERA 1 – sufinanciranje gradnje obiteljske kuće u iznosu od 50 posto prihvatljivih troškova, a najviše do 3980 eura; MJERA 2 – sufinanciranje kupnje obiteljske kuće/stana u iznosu do 50 posto kupoprodajne cijene, a najviše do 3980 eura; MJERA 3 – financijska pomoć za poboljšanje kvalitete stanovanja ulaganjem u rekonstrukciju obiteljskih kuća kojima se osigurava novi stambeni prostor u iznosu do 50 posto prihvatljivih troškova, a maksimalno u visini do 2650 eura.

Javni poziv, upute za prijavitelje i obrasci potrebni za prijavu nalaze se na službenim stranicama Općine Zlatar Bistrica. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba