U organizaciji Udruge “Zagorje malo”

LOBOR: Mještani i njihovi gosti uživali u zagorskoj glazbi na “Danu heligonke” 

Objavljeno: 03.07.2024. zagorjeinternational

U organizaciji Udruge “Zagorje malo” u subotu je na školskom igralištu u Petrovoj Gori u općini Lobor održana glazbena manifestacija “Dan heligonke”. Riječ je o manifestaciji koja za cilj ima popularizirati i promovirati zagorsku glazbu izvođenu na dijatoničkim harmonikama – heligonkama.

Kao i prošlih godina, nastupili su izvođači iz Slovenije i Hrvatske, a novost je da su među izvođačima bili i polaznici glazbenog programa učenja sviranja heligonke koji je organizirala Udruga “Zagorje moje”. Gosti iz Slovenije bili su Trio Marka Štupengera.

U zabavnom dijelu programa posjetitelje je zabavljao AZ band, a u gastro ponudi bilo je svega pomalo. Zadovoljstvo održanom manifestacijom izrazila je načelnica i saborska zastupnica Ljubica Jembrih.

– Bila je to prava poslastica za ljubitelje harmonike i zagorske glazbe. Zaista smo uživali uz zvukove heligonke koji mnoge od nas podsjećaju na brojne lijepe životne trenutke. Veliko hvala Udruzi koja je ujedno organizirala i program učenja sviranja heligonke, ali hvala i svima drugima koji su na različite načine pomogli u realizaciji ovogodišnje glazbene revije – poručila je Jembrih.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba