Antonio, sretno u Poljskoj!

IZ SLOVENIJE U POLJSKU: Antonio Majcenić potpisao za LKS Lodz!

Objavljeno: 03.07.2024. Milorad Videković

Ovih dana pojavila se jedna lijepa sportska vijest! Naime, Antonio Majcenić, dijete NK Zagorec Krapina, potpisao je ugovor s poljskim dojučerašnjim prvoligašem LKS Lodz.

Majcenić, lijevi bočni, do svoje 14. godine bio je član Zagorca iz Krapine nakon čega je otišao u zagrebačku Lokomotivu, gdje je proveo punih sedam godina. Dvije godine proveo je na posudbi u Sesvetama da bi se početkom 2020. vratio u matični klub s kojim je osvojio naslov jesenskog prvaka treće lige, a onda je u zimskom prijelaznom roku potpisao za Rogašku s kojom je izborio prvu slovensku ligu te osigurao ostanak u njoj, da bi uspješnu sezonu završio osvajanjem slovenskog kupa. Osim toga bio je i redoviti član hrvatske reprezentacije od U-15 do U-20.

Nakon dvije i pol sezone provedene u Rogaškoj, ovih dana stigla je vijest da je Majcenić (25) potpisao za poljski klub do kraja lipnja 2026. godine, uz opciju produljenja na još jednu sezonu. Stoga smo kratko porazgovarali s njim.

Kako je došlo do transfera u Lodz i što očekuješ u novom klubu?

– Došlo je potpuno neočekivano. Menadžer me zvao u petak popodne da je klub zainteresiran za mene i pitao me zanima li me to. Sljedećeg dana dogovorili smo sve detalje oko ugovora i evo, već sam četiri dana u Poljskoj. Nadam se da ćemo odmah ove sezone izboriti promociju u prvu ligu i tako ispuniti ciljeve, jer klub s takvom infrastrukturom i brojnim navijačima zaslužuje biti tamo.

Koja je tvoja motivacija, što te to tjera da ustaneš nakon svakog pada i što te ispunjava na terenu?

– Motivira me svako novo dokazivanje na terenu i želja da iz dana u dan budem sve bolji. Uz to, i da nekim ljudima dokažem da su bili u krivu!

Koje su tvoje želje i ambicije?

– Želja svakog nogometaša je da zaigra u nekoj od najjačih liga svijeta, mislim da je to i igranje za hrvatsku reprezentaciju nešto o čemu maštaš od malih nogu. No, trenutno sam fokusiran na to da opravdam dolazak u novi klub i pokažem koliko vrijedim, a sve ostalo korak po korak…

Možeš li izdvojiti najljepši trenutak u svojoj nogometnoj karijeri?

– Ima više lijepih trenutaka. No, izdvojit ću igranje Lige prvaka mladih s Lokomotivom, pamtit ću i sve utakmice za mladu hrvatsku reprezentaciju, to je stvarno poseban osjećaj. Tu je i osvajanje druge slovenske lige s Rogaškom, ali mislim da je najljepši trenutak bio nedavno kad smo osvojili slovenski kup po prvi put u povijesti kluba – zaključio je Majcenić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba