Nije mu prvi puta

Pijan se zabio u auto u kojem je bilo četvero djece. Djevojčici (11) se bore za život

Objavljeno: 02.07.2024. zagorjeinternational

PU splitsko – dalmatinska dovršila je očevid i objavila detalje sinoćnje teške nesreće između dva osobna vozila koja se dogodila oko 21.15 sati na kolniku Solinske ulice.

– Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 47-godišnji vozač u alkoholiziranom stanju (utvrđena mu je koncentracija alkohola od 1,85 g/kg) uzrokovao prometnu nesreću na način da je svojim vozilom prešao u suprotnu kolničku traku i udario u prednju lijevu stranu drugog osobnog vozila u kojem se nalazila vozačica i četvero djece. Vozačica i jedno dijete zadobili su teške tjelesne ozljede i zadržani su u bolnici. Vozač je također zadobio teške tjelesne ozljede, ali je nakon obrade pušten, a ostali sudionici zadobili su lakše tjelesne ozljede – rekli su iz policije.

Vozač osobnog vozila uhićen je i smješten u policiji do otrježnjenja nakon čega će se nad njim provesti kriminalističko istraživanje zbog postojanja sumnje u počinjenje kaznenog djela. Utvrđeno je da se radi o recidivistu u činjenju prometnih prekršaja, te je do sada prekršajno prijavljivan zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, prolasku kroz crveno svjetlo i brzine. 

U splitskoj bolnici bore se za život 11-godišnje djevojčice koja je zadobila ozljede više organskih sustava i glave. 

– Djevojčica (11) ima ozljede više organskih sustava, a vodeća je ozljeda glave. Smještena je u jedinici intenzivnog liječenja Klinike za dječje bolesti i u životnoj je opasnosti. Vozačica (43) ima prijelome kralježaka i zadržana je na opservaciji u kirurškom šoku, dok je vozač (47) otpušten nakon medicinske obrade – rekao je šef Objedinjenog hitnog bolničkog prijema (OHBP) Josip Krnić, pišu 24sata.

Iz te je nesreće zaprimljeno ukupno šest osoba – četvero djece i dvoje odraslih. Dvoje 11-godišnje djece imaju lakše tjelesne ozljede te su nakon medicinske obrade puštene na kućnu njegu. Djevojčica (11) ima nagnječenje prsnog koša i hospitalizirana je na Klinici za dječju kirurgiju. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba