Pištolj je domaće izrade

MANJE ORUŽJA, MANJE TRAGEDIJA: U Zagorju predan pištolj policiji

Objavljeno: 02.07.2024. zagorjeinternational

Jučer je na području Krapinsko – zagorske županije jedna osoba u sklopu akcije ‘Manje oružja, manje tragedija’ policijskim službenicima dragovoljno predala pištolj domaće izrade. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Policija podsjeća da je u tijeku provođenje akcije ‘Manje oružja, manje tragedija’, odnosno prema Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana oružje se može predati uvijek i protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati ni kazneni niti prekršajni postupak, ako oružje prijavi nadležnom tijelu radi predaje prije početka primjene svih zakonskih policijskih ovlasti.

Policijski apel

Također, iz policije pozivaju i apeliraju na sve one koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje, streljivo ili minsko-eksplozivna sredstva da ih dragovoljno predaju, s napomenom da građani ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju.

Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način. Aktivnim i odgovornim sudjelovanjem u kampanji ‘Manje oružja, manje tragedija’, zajedno s policijom štitite sebe i svoje najmilije!

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba