Inače, u gradu se punom parom radi na obnovi komunalne infrastrukture

KLANJEC: Slijedi prva izmjena ovogodišnjeg proračuna. Evo što će se mijenjati

Objavljeno: 02.07.2024. zagorjeinternational

Na području Klanjca završen je prvi dio asfaltiranja nerazvrstanih prometnica u sklopu kojeg su asfaltirane četiri dionice u vrijednosti oko 75.000 eura, navezen je i kameni agregat na neasfaltiranim cestama, sanirane su udarne rupe na asfaltiranim prometnicama, pokošene su bankine, a sanirana su i manja klizišta prouzrokovana učestalim vremenskim nepogodama. 

Gradonačelnik Zlatko Brlek za Radio Stubicu je otkrio da se gotovo nakon svake kiše mora izlaziti na teren i sanirati štete te navoziti kameni agregat. Također, rekao je da su primijetili i problem u gradskim parkovima.

– U Parku znamenitih Klanjčana i Parku u Novim Dvorima smo zbog bolesti morali ukloniti velik broj stabala koja su se uslijed najezde potkornjaka počela sušiti. Sada je nastala praznina, pa ćemo do kraja godine morati napraviti projekt sadnje novih stabala – rekao je Brlek. 

Sjednica  

Nadalje, za sutra je zakazana sjednica Gradskog vijeća na kojoj će jedna od točaka dnevnog reda biti prva izmjena ovogodišnjeg proračuna. Brlek je rekao da se neće mijenjati ukupna cifra, već pojedine stavke unutar proračuna. 

– Vjerujem da ćemo do kraja godine proračun morati povećati s obzirom na to da u svibnju i lipnju nismo imali poreznih prihoda, štoviše imali smo povrat poreza i to oko 220.000 eura. Ovim rebalansom povećavamo određene stavke, poput one za izgradnju stepenica na Prečkom putu. Tri puta smo imali jednostavnu nabavu koju smo morali poništavati zbog probijanja cifre. Raspisana je Javna nabava i vjerujem da ćemo napokon dobiti izvođača radova i da ćemo krenuti s rekonstrukcijom stepenica te da ćemo u ovom ljetnom periodu uspjeti završiti taj projekt – rekao je gradonačelnik za Radio Stubicu i dodao kako je vrijednost projekta povećana na 124.000 eura. 

U planu je još jednom tijekom godine raspisati natječaj za asfaltiranje nerazvrstanih cesta, a stavka je povećana na 285.000 eura. 

Od ostalih radova, na starom klanječkom groblju uklonjena su stabla koja su oštećena u nevremenu i koja su predstavljala opasnost za nadgrobne spomenike te je potrebno asfaltirati oštećenu grobnu stazu i u tu je svrhu u proračunu predviđeno 12.000 eura. U planu je i uređenje dječjeg igrališta pored starog dječjeg vrtića gdje će u potpunosti biti promijenjene sprave te će biti postavljena antistresna podloga. Završava se i projektna dokumentacija za rekonstrukciju Trga mira. 

– Građevinska dozvola je izdana. Taj projekt je vrijedan oko 62.000 eura. Do kraja godine čeka nas i izmjena Prostornog plana. Uskoro ćemo raspisati natječaj i za to ćemo izdvojiti 25 do 30.000 eura – dodao je Brlek.  

U tijeku su i radovi na obnovi Brozove zgrade vrijedni oko 740.000 eura koji bi trebali biti gotovi do manifestacije “Zahvala jeseni”, a kreće i obnova, odnosno izrada projektne dokumentacije za zgradu na Trgu Antuna Mihanovića 3, za čiju je sanaciju i rekonstrukciju Grad također dobio određena sredstva. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba