Krapinsko - zagorska županija im uručila vrijedne novčane nagrade za izniman uspjeh

ONI SU BUDUĆNOST! Zagorski školarci na državnim natjecanjima osvojili 16 prvih, 20 drugih i 16 trećih mjesta 

Objavljeno: 01.07.2024. Vanja Hozmec

Župan Željko Kolar održao je prijem za učenike koji su na državnim natjecanjima u školskoj godini 2023./2024. osvojili prva, druga i treća mjesta. Prvo, drugo ili treće mjesto na natjecanjima je ostvarilo 66 učenika ili učenica, 46 mentorica i mentora te tri korepetitora.

Učenici osnovnih škola osvojili su tri prva mjesta, sedam drugih i četiri treća mjesta. U sportskim natjecanjima osnovnih škola osvojeno je prvo mjesto, a u glazbenim natjecanjima osvojena su četiri prva i šest drugih mjesta.

Učenici srednjih škola su u natjecanjima znanja osvojili sedam prvi i drugih mjesta te 12 trećih mjesta, a u sportskim natjecanjima osvojili su jedno prvo mjesto.  Ukupno, učenice i učenici su osvojili 16 prvih mjesta, 20 drugih i 16 trećih mjesta. 

20 posto više

Dožupanica Jasna Petek dodala je da je Krapinsko – zagorska županija podržala i učenike koji su išli na razne smotre i natjecanja van organizacije Agencije za odgoj i obrazovanje, Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih i Hrvatskog školskog sportskog saveza, a takvih je bilo još 251, odnosno 90 mentora i mentorica. 

– Kad se sve zbori, 317 učenika i učenica te 136 mentora i mentorica sudjelovalo je ove školske godine na raznim državnim natjecanjima i smotrama. Znanja, vještine i sposobnosti koje ste stekli pripremajući se za ova natjecanja i smotre je nešto što je oplemenilo vaš osobni razvoj. Ono što mi kao osnivači osnovnih i srednjih škola možemo učiniti je zahvaliti vam uz nagradu. Županija je ove godine povećala iznose nagrada za oko 20 posto, pa ove godine prva pojedinačna nagrada umjesto 80 eura, sada iznosi 100 eura. Druga nagrada umjesto 70 eura iznosi 85 eura, a treća pojedinačna nagrada iznosi 70 eura umjesto dosadašnjih 55 – rekla je Petek.

Za 20 posto povećane su i skupne nagrade, a osim novčanih nagrada, Županija je učenike nagradila i ulaznicama za kupanje. 

– Ovi naši susreti dio su šire priče koju Županija provodi dugi niz godina, a to je podrška darovitim učenicima i učenicama, kako kroz edukaciju profesora i profesorica tako iz kroz brojne specifične programe – dodala je Petek i učenicima poručila:

– Ono što vas interesira i ono u čemu ste najbolji, njegujte i učite. To je nešto što vam nitko ne može oduzeti, važno je za vaš profesionalni razvoj, a najvažnije, važno je za vaš osobni rast i razvoj – poručila je dožupanica. 

‘Nema veće sreće’

Župan Kolar čestitao je učenicima i njihovim mentorima na uspjehu. 

– Za nas u Županiji nema veće sreće nego kad nazovu ravnatelji škola i izvijeste nas o odličnim rezultatima s natjecanja. To je dokaz da se ne trebamo brinuti za svoju budućnost već da vas samo trebamo pratiti i stvoriti vam uvjete da se razvijate i dalje. Vi ste čvrsti temelj za daljnje razvijanje županije, ali i države – poručio je župan Kolar. 

Ravnateljica Gimnazije Antuna Gustava Matoša Zabok Bibijana Šlogar dodala je da su ovakvi sjajni rezultati zagorskih učenika rezultat sustavnog i motiviranog rada učenika i njihovih mentora.

– Naša županija svake godine zauzme dobar dio prvih mjesta u državi što nam ukazuje da imamo doista izvanredne učenike i mentore – zaključila je Šlogar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba