Motociklist je završio u bolnici

OBOJICA ‘POD GASOM’: Pijani vozač oduzeo prednost pijanom motoristu

Objavljeno: 01.07.2024. zagorjeinternational

Pijani motociklist stradao je u Međimurju nakon što mu je pijani vozač automobila oduzeo prednost u mjestu Mala Subotica.

Policija je objavila detalje nesreće.

– U subotu nešto poslije 21 sat u Maloj Subotici dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđen 27-godišnji motociklist. Nesreća se dogodila u trenutku kada je 40-godišnjak pod utjecajem alkohola (0,97 g/kg) upravljao osobnim automobilom čakovečkih oznaka te se uključivao u promet s asfaltirane površine ispred poštanskog ureda na kolnik Glavne ulice. Pritom nije propustio sva vozila koja se kreću spomenutom prometnicom, zbog čega je u stražnji bočni dio njegova automobila prednjim dijelom udario motocikl čakovečke oznake kojim je Glavnom ulicom, pod utjecajem alkohola (0,94 g/kg), upravljao 27-godišnjak. Nakon sudara došlo je do prevrtanja motocikla te pada vozača na kolnik. Ozlijeđeni motociklist vozilom hitne pomoći prevezen je u bolnicu u Čakovec, gdje mu je pružena liječnika pomoć. Nakon utvrđivanja težine zadobivenih ozljeda slijedi pravna kvalifikacija događaja. Vozačima je vađena krv te je izuzet urin radi analize na apsolutnu koncentraciju alkohola u organizmu – kažu iz policije.

Policijski apel

– Skrećemo pažnju svim sudionicima u prometu kako je jedan od glavnih uzroka prometnih nesreća u kojima stradavaju motociklisti nepoštivanje prednosti prolaska. Također, dodajmo kako je u protekloj godini na području Međimurske županije evidentirano 530 prometnih nesreća, dok su u gotovo svakoj petoj nesreći vozači vozila koji su sudjelovali u tim nesrećama bili pod utjecajem alkohola – naglašavaju iz policije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba