U sklopu proslave Dana općine

DVD Petrovsko održalo javnu pokaznu vježbu

Objavljeno: 01.07.2024. zagorjeinternational

U sklopu dana Općine Petrovsko, 29. lipnja, DVD Petrovsko organiziralo je javnu pokaznu vježbu koja se održala na objektima nasuprot DVD-a Petrovsko. Vježba se sastojala od evakuacije i spašavanja ozlijeđenih osoba iz gorućeg stambenog objekta, odstranjivanja boce sa zapaljivim plinom iz stambenog objekta te gašenja početnog požara i hlađenja na nedovršenoj kući pored gorućeg objekta. 

Pokazna vježba je imala za cilj provjere efikasnosti sredstava za uzbunjivanje i dojavu te provjeru i upotrebu opreme sa svrhom uvježbavanja ljudstva i stjecanja rutine pri gašenju požara i spašavanju života i imovine. 

U vježbi su sudjelovali članovi DVD Petrovsko, JVP Krapina, DVD Krapina, DVD Škarićevo, DVD Kustošija, DVD Đurmanec, DVD Pregrada i Zavod za hitnu medicinsku službu. U vježbi je sudjelovalo devet vozila i 27 sudionika. Također, ovom vježbom potvrđena je njihova dobra organiziranost, opremljenost i stručna osposobljenost operativnih vatrogasaca, međusobna koordinacija i suradnja prilikom gašenja požara, spašavanja života i imovine.

Vježbi su uz mještane prisustvovali predsjednik VZ KZŽ Stjepan Skuliber, zastupnik u Hrvatskom saboru i gradonačelnik grada Krapine Zoran Gregurović, načelnik općine Petrovsko Stjepan Krklec te zamjenik predsjednika VZ KZŽ i predsjednik DVD-a Petrovsko Željko Presečki koji je na kraju prikazane vježbe zahvalio svim sudionicima vježbe.

Smotru sudionika izvršili su predsjednik VZKZŽ Stjepan Skuliber i načelnik Krklec. 

Obraćanjem sudionicima ocijenili su vježbu kao uspješno odrađenu, te iskazali svoje zadovoljstvo prikazanom spremnošću vatrogasaca te je nakon toga nastavljeno zajedničko druženje pod šatorom u organizaciji Općine.  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba