DONJA ŠEMNICA: Održan 10. Memorijalni malonogometni turnir 2 Viteza Domovine Ivan Krepelnik i Stjepan Haramina

Slavek i prijatelji obranili prošlogodišnji naslov

Objavljeno: 30.06.2024. Milorad Videković

U Donjoj Šemnici održan je 10. memorijalni malonogometni turnir 2 Viteza Domovine Ivan Krepelnik  i Stjepan Haramina na kojem je nastupilo 16 ekipa a pobjednik je ekipa Slavek i prijatelji koja je time obranila prošlogodišnji naslov najbolje ekipe . 

Prije samog početka turnira, u nazočnosti predstavnika braniteljskih udruga s područja naše Županije, hrvatskih branitelja, obitelji poginulih i umrlih hrvatskih branitelja, mještana, saborskog zastupnika i gradonačelnika Krapine Zorana Gregurovića, župana krapinsko – zagorskog Željka Kolara te mnogih drugih uzvanika održano je svečano polaganje cvijeća i paljenje svijeća u spomen na dva hrvatska viteza domovine, Ivana Krepelnika i Stjepana Haramine koja su dala nemjerljiv doprinos domovinskom ratu, kod spomen – ploče u Donjoj Šemnici, kao vječni podsjetnik na njihovu žrtvu.  

Polufinale 

Turnir je protekao u ozračju odlične organizacije i kvalitetnog malog nogometa koji su pružile ekipe da bi na kraju u polufinalu ipak završile 4 koje su pružile najkvalitetniji mali nogomet – Slavek i prijatelji, Graditeljstvo Merkaš, Remetinec i BER TI i JA.   

Bio je to turnir podjednakih ekipa koje su prikazale odličan mali nogomet u kojem su često o pobjedniku odlučivali penali. Tako je već u osmini finala tri susreta odlučeno nakon penala u kojem su u dalji tijek natjecanja otišle ekipe Bedex Boys, Graditeljstvo Merkaš i Remetinec.  

U četvrtfinalu nismo gledali toliko dramatičnosti jer su Slavek i prijatelji sa 3:0 pobijedili CB Down Town & vinarija Petrač, Remetinec je sa 7:2 pobijedio DVD Donju Šemnicu, BER TI i JA  je nakon što je gubio 0:1 od Bedex Boysa preokretom u režiji Strabića i Leljaka slavio rezultatom 3:1 da bi Iskra Lobor poražena tijesno, 1:2, od Graditeljstva Merkaš.  

U polufinalnim susretima Graditeljstvo Merkaš (3:0 protiv BER TI i Ja ) i Slavek i prijatelji ( 4:1 protiv Remetinca ) lako su se obračunali s svojim protivnicima te se plasirali u finale dok su poražene ekipe otišle u borbu za treće mjesto. 

U borbi za treće mjesto izvodili su se samo penali u kojima je više preciznosti i smirenosti imala ekipa Remetinca pobijedivši rezultatom 3:1 ekipu BER TI i JA. 

Finale 

Finalni susret je pokazao da su se u finalu susrele dvije ekipe koje su odigrale do tog trenutka najkvalitetniji nogomet što su i prikazali u međusobnom srazu. Za nijansu bolje, sigurnije i mirnije odigrala je ekipa Slavek i prijatelji koja je preko Jagića već u prvoj minuti došla do vodstva te nakon toga vrlo smireno i pametno držala pozitivan rezultat uz veliko htijenje i borbu igrača Graditeljstva da dođu do poravnanja. Konačni pobjednik odlučen je minutu prije posljednjeg sučevog zvižduka kada su „Graditelji“ izvadili golmani i pokušali doći do izjednačenja ali Jagić koristi jednu pogrešku i mirno pogađa praznu mrežu za konačnu pobjedu od 2:0 i veliko slavlje svoje ekipe.   

Četiri prvoplasirane ekipe dobile su pehare i novčane nagrade dok će prijelazni pehar  ove godine kao i prošle, do slijedećeg turnira, ukrašavati vitrine ekipe Slavek i prijatelji. Sve nagrade uručio je Zoran Gregurović, saborski zastupnik i gradonačelnik Krapine. 

Dodijeljene su individualne nagrade – prigodne skulpture- titulu najboljeg strijelca  ponio je Petar Baneković ( Remetinec ), najbolji golman je Danijel Končevski ( Graditeljstvo Merkaš ) dok je najbolji igrač turnira bio Darko Jagić ( Slavek i prijatelji ). 

Sve susrete odlično su sudili Nikola Kožar i Martin Komorski. 

REZULTATI: Četvrtzavršnica: Slavek i prijatelji – CB Down Town & Vinarija Petrač 3:0; DVD Donja Šemnica – Remetinec 2:7; BER TI i JA – Bedex Boys 3:1; Iskra Lobor – Graditeljstvo Merkaš 1:2. 

Poluzavršnica: Slavek i prijatelji – Remetinec 4:1; Graditeljstvo Merkaš – BER TI i JA 3:0.  

Za treće mjesto: Remetinec – BER TI i JA 3:0 ( na penale ).  

Finale: Graditeljstvo Merkaš – Slavek i prijatelji 0:2. 

Poredak: 1. Slavek i prijatelji; 2. Graditeljstvo Merkaš; 3. Remetinec; 4. BER TI i JA. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba