Bila je to i prilika za podijeliti ‘pakete za super početak’

PREDIVNO: U Pregradi održan drugi prijam za novorođenčad u ovoj godini

Objavljeno: 30.06.2024. zagorjeinternational

U gradskoj vijećnici u Pregradi u petak je održan drugi prijam novorođenčadi u ovoj godini, za 14-ero beba i njihove obitelji. 

Tom prilikom gradonačelnik Marko Vešligaj uputio je čestitku roditeljima te im podijelio  “paket za super početak“, koji Grad Pregrada dodjeljuje novorođenoj djeci s područja Pregrade, a koji sadržava osnovne potrepštine za bebe potrebne svakom novom roditelju. 

Grad Pregrada dodjeljuje potporu za novorođenčad u vrijednosti od 350 eura. Na temelju Odluke o dodjeli jednokratne naknade za novorođeno dijete, za prvo dijete ostvaruje se novčani iznos od 150 i prigodni dar u naravi u vrijednosti 200 eura dok se za drugo i svako iduće dijete ostvaruje novčani iznos od 270 te prigodni dar u vrijednosti od 80 eura 

Od ove godine “Paketi za super početak“ imaju novi dizajn, a u njih su uključeni proizvodi isključivo domaćih tvrtki i proizvođača. 

Također, tek rođeni Pregračani i Pregračanke besplatno su učlanjeni u Gradsku knjižnicu do prve godine života, stoga su im danas uručene i članske iskaznice. 

Inače, od početka godine rođeno je 24 djece, deset djevojčica i četrnaest dječaka. 

– Svim obiteljima želimo puno sreće, zdravlja i obiteljskog sklada – poručili su iz Grada Pregrade.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba