Velika manifestacija ‘Ljeto u Mariji Bistrici’ se nastavlja

OVO IZGLEDA FINO: Na središnjem bistričkom trgu ‘Hrvatske žene’ prezentirale kako se rade štruklji

Objavljeno: 30.06.2024. zagorjeinternational

Velika manifestacija ”Ljeto u Mariji Bistrici” ovaj vikend trebala je ponuditi dvostruki program. No, Susreti folklora u organizaciji KUD-a ”Lovro Ježek”, koji su bili u planu u subotu, odgođeni su za 14. rujna, piše rmb.hr.  

U nedjelju je pak na rasporedu bilo događanje u organizaciji Udruge ”Hrvatska žena” Marija Bistrica. 

Riječ je o tradicionalnom događanju: Prezentacija pripreme bistričkih štrukli. Održano je na središnjem bistričkom trgu, a osim što su svi posjetitelji mogli vidjeti prezentaciju pripreme, štrukli su se mogli i kušati. Vrijedne članice udruge, kao i svake godine pripremile su puno štrukli, no kao i svake godine, ništa nije ostalo nakon završetka događanja. 

Velika manifestacija ”Ljeto u Mariji Bistrici” nastavlja se prvi vikend mjeseca srpnja. KUD ”Laz”, koji ove godine slavi 20. obljetnicu, organizira ”Dane folklora i zabave Laz 2024.”. Ove godine u planu su dvije večer. 

 U subotu 6. srpnja održat će se Večer folklora, a nastupaju: Folklorna sekcija “Kraluši” Petlovac-Baranja, te KUD-ovi: “Stative” Karlovac, “Meteor” Hraščina, “Prigorski Zdenec” Vidovec, “Strmec” i “Kašina”. Za zabavu je zadužena grupa “Bonaparte”. U nedjelju 7. srpnja od 18 sati počinje Dan dječjeg stvaralaštva, pjesme i tambure, a nastupaju: Mali TS KUD-a Laz, KUD “Kašina”, ŽVS “Ježice”, TO “Črni Tomaši” i TO “Dragutin Domjanić”.  

Za zabavu na završnici zaduženi su “Dinacordi-Luna” band. Još jedno tradicionalno događanje na rasporedu je prve srpanjske nedjelje, ove godine 7. srpnja, a riječ je događaju u organizaciji PD ”Grohot” Marija Bistrica, ”Planinarskom obilaznicom oko Marije Bistrice”.  

Okupljanje je do 9 sati na početku Šetnice ”Za dušu i tijele Mirko Fulir”, a nakon obilaska šetnice uvijek se organizira i završno druženje.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba