Pružena mu je odmah pomoć, ali nažalost, podlegao je ozljedama

NOVI UŽAS: Policija ustrijelila dječaka (13) jer je u njih uperio lažni pištolj

Objavljeno: 30.06.2024. zagorjeinternational

Policija u državi New York ustrijelila je 13-godišnjeg dječaka nakon što je bježao od njih držeći repliku pištolja, priopćile su vlasti, prenosi Index.  

Policajci su zaustavili Nyaha Mwaya i još jednog 13-godišnjaka u petak navečer jer su, kako kaže policija, “odgovarali opisima osumnjičenika traženih za nedavne pljačke”. 

Dok su policajci ispitivali dječake, Nyah Mway je pokušao pobjeći i uslijedila je potjera. Šef policije Mark Williams rekao je da je policija uočila nešto što je “izgledalo kao pištolj”. 

Jedan je policajac zatim srušio dječaka na pod.  

– Tijekom borbe na zemlji, drugi je policajac ispalio jedan metak koji je pogodio tinejdžera u prsa – rekao je šef policije. Pružena mu je prva pomoć na mjestu nesreće, no kasnije je preminuo u bolnici. 

– Policajci su pronašli repliku Glock 17 Gen 5 pištolja s odvojivim spremnikom –  rekao je Williams. 

– Lažni pištolj je imao oznake, potpise, odvojivi spremnik i serijske brojeve poput Glocka. U svakom pogledu izgledao je kao stvarno oružje – rekao je policijski glasnogovornik Michael Curley. 

Policajci koji su sudjelovali u incidentu imenovani su kao Patrick Husnay, koji je ispalio hitac, Bryce Patterson i Andrew Citriniti. Stavljeni su na dopust uz plaću.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba