SIGURNOST, UŠTEDA I KOMFOR: Talo Solutions - vaše rješenje za modernu nekretninu koja je spremna odgovoriti svim izazovima tehnološkog vremena u kojem živimo

“Bio novi ili postojeći objekt, ugradnjom našeg sustava to postaje ‘pametniji’, sigurniji i energetski učinkovitiji dom”

Objavljeno: 30.06.2024. zagorjeinternational

U današnje vrijeme sve je više potrebe za automatizacijom objekata kako bi se olakšao svakodnevni život, uštedjelo energiju, ali i poboljšalo sigurnost doma. I dok se isprva smatralo da su kamere, senzori i razni ‘gadgeti’ rezervirani za hotele, vile, luksuzne objekte i one imućnije klijente, danas je to postalo vrlo dostupno svima, dapače, sve je traženije, i vaš se dom vrlo brzo iz onog tradicionalnog može pretvoriti u moderno zdanje koje spremno odgovara svim izazovima tehnološkog vremena u kojem živimo.
Tomislav Jugec, vlasnik krapinske tvrtke Talo Solutions d.o.o., koja se specijalizirala upravo za automatizaciju objekata, bilo da se radi o stanovima, kućama ili proizvodnim pogonima, svoju je strast prema tehnologiji i informatici razvio još od djetinjstva, kad je sa svojim bratom istraživao i popravljao razne tehnološke uređaje.

Kako je počelo

– Kroz godine iskustva u poslovnom svijetu, stekao sam znanja iz područja grafičkog dizajna, izrade web stranica, programiranja aplikacija za mobilne uređaje te upravljanja bazama podataka. Svoja znanja i iskustva sada primjenjujem u poslu automatizacije objekata – kaže nam Jugec, dodajući da se s automatizacijom prvi puta susreo kao 20-godišnjak, programirajući senzore i elektromotore na strojevima.

 
– Nakon toga, imao sam priliku sudjelovati u raznim projektima automatizacije u Hrvatskoj i inozemstvu, stječući brojne certifikate i dodatna znanja. A onda sam svoje znanje odlučio pretočiti u vlastitu tvrtku i postati jedan od rijetkih stručnjaka za automatizaciju u Krapinsko-zagorskoj županiji – prisjeća se Jugec koji trenutno radi na nekoliko manjih i većih projekata u županiji te na Jadranu. Neki od projekata već su u fazi realizacije, dok se za druge, kaže, čeka ‘zeleno svjetlo’.

– Naš sustav je pristupačan za svaki građevinski projekt te omogućuje značajne uštede na elektroinstalacijama, čak do 80 posto. Jedan od glavnih fokusa moje tvrtke je sigurnost, ušteda energije i komfor. Implementacijom sustava kao što su KNX i Buspro, omogućujemo nadzor potrošnje energije, temperaturu doma, ali i sigurnost kuće kroz senzore za alarme, plin, vatru i poplave. Tu su dakako i fotonaponski sustavi. Automatizacija objekata nije samo tehnološki napredna, već i ekonomična – kroz smanjenje troškova energije i olakšavanje svakodnevnih aktivnosti – kaže Jugec, a da se radi o čovjeku koji zna svoj posao, potvrdio nam je i jedan njegov klijent iz Slovenije, za kojeg je radio na vili na Jadranu.  

Topla preporuka

– Kao zadovoljan klijent, želim podijeliti svoje iskustvo s Tomislavom. Usred projekta izgradnje naše Ville 2, iznio je ideju o automatizaciji našeg objekta. Iako smo već imali “pametnu vilu 1” na Google Home standardu, Tomislav nam je odmah na početku opisao kako može unaprijediti naš drugi objekt i izbjeći sve nedostatke koje smo imali, bez da smo mu rekli koje probleme imamo na Villi 1. Iznimnim poznavanjem područja svog rada, profesionalnim pristupom i predanošću našem projektu, Tomislav nas je uvjerio da prepustimo ovaj projekt u njegove ruke. Ne samo da smo zadovoljni njegovim radom, već nas je potaknuo da njegov sustav implementiramo i u već postojeći objekt, Villu 1. Sustav je profesionalan, lako se nadograđuje i jako smo zadovoljni rezultatima. Uštedjeli smo na cijeni instalacija i na energiji, što, uz sigurnost sustava, smatramo najvažnijim aspektom za naše daljnje poslovanje, a Tomislava preporučujemo svima koji razmišljaju o unapređenju i stvaranju svojih pametnih objekata – pohvalio je zadovoljni klijent Talo Solutions.

S obzirom na rastuću svijest o potrebi za većom energetskom učinkovitošću, pametne kuće postaju sve popularnije.

Rad na inovacijama

– Implementacija sustava automatizacije poput KNX instalacija može rezultirati značajnim uštedama energije, čime se ne samo štedi novac već se i doprinosi očuvanju okoliša. Uz to, pametne kuće pružaju veći komfor i sigurnost za njihove stanovnike, čineći život u njima jednostavnijim i sigurnijim. Ne volim izraz ‘pametna kuća’ jer još uvijek izaziva predrasude kod ljudi, no kroz sve projekte i implementirane sustave, radujem se što mogu doprinijeti stvaranju uistinu pametnijih, sigurnijih i energetski učinkovitijih domova za ljude. Uz tim stručnjaka koji su partneri mojoj tvrtki, radimo svakodnevno na inovacijama i pronalasku novih rješenja koja će unaprijediti život u automatiziranim objektima – zaključuje Tomislav Jugec, čiji ured možete pronaći na 1. katu krapinskog Poslovno – tehnološkog inkubatora, na adresi Bobovje 52/G, a više o ponudi proizvoda Talo Solutionsa možete saznati i na internetskoj stranici www.talo.solutions.

POGLEDAJTE VIDEO:

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba