Ugodan petak u Dvoru Trakošćan

UMJETNIČKA VEČER U TRAKOŠĆANU: Izložba portreta i monodrama ‘Mala čuda’

Objavljeno: 29.06.2024. zagorjeinternational

Jučer je u Dvoru Trakošćan održana umjetnička večer koja je privukla mnogobrojne posjetitelje u muzej.

Večer je započela otvorenjem izložbe ‘Portreti’ u prizemlju dvorca. Izložba je rezultat spontane i inspirativne suradnje fotografkinje Ane Mihalić Perica i slikara Ivana Meseka. Ovaj fascinantan spoj fotografije i slikarstva oduševio je posjetitelje, nudeći im dubok uvid u različite aspekte ljudskih portreta. Radovi Ane Mihalić Perica i Ivana Meseka pokazali su se kao savršen tandem, spajajući različite umjetničke pristupe u jedinstvenu cjelinu koja je izmamila brojne pohvale.

Nakon otvorenja izložbe, u 21 sat posjetitelji su imali priliku besplatno pogledati predstavu ‘Mala čuda’ u izvedbi Exit teatra. Tragikomična monodrama glumice Sanje Milardović premijerno je izvedena krajem 2021. godine u Studiju EXIT, a sinoć je još jednom dokazala svoju umjetničku vrijednost i aktualnost. Predstava istražuje slojeviti narativ kroz kombinaciju sadašnjosti i prošlosti spisateljice Ane, isprepleten s nadrealnom i apsurdnom pričom o Flori, glavnom liku njenog romana. ‘Mala čuda’ predstavljaju nastavak platforme mladih autora umjetničke organizacije TeatruM, te su dio produkcije koja se bavi ženskim pričama i ženskim autoricama.

Ulaz na oba događanja bio je besplatan, što je omogućilo širokom spektru posjetitelja da uživaju u ovoj kulturnoj večeri.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba