Šokantno prijepodne u srpskoj prijestolnici

TERORIZAM U BEOGRADU?! Napadač samostrelom pogodio policajca, ovaj ga zatim ubio

Objavljeno: 29.06.2024. zagorjeinternational

Nepoznata osoba pucala je danas oko 11 sati u pripadnika srpske Žandarmerije koji je bio na dužnosti osiguranja izraelskog veleposlanstva u Beogradu, priopćeno je iz MUP-a Srbije. Policajac je pogođen iz samostrela u vrat.

Pripadnik Žandarmerije M.J. je u samoobrani upotrijebio oružje i savladao napadača, koji je od posljedica ranjavanja preminuo. Policajac je u svjesnom stanju prevezen u bolnicu te će biti operiran. Sve okolnosti napada i mogući motivi se ispituju, objavila je policija.

Napadač je prišao kućici u kojoj se nalazio pripadnik Žandarmerije zadužen za osiguravanje ambasade, otvorio vrata i pucao mu u vrat. Identitet napadača se još utvrđuje, kao i motiv napada. Očevid je u tijeku, prenosi Index.

Dačić: Ovo je terorizam

Prema bolnici se uputio srpski ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić. Prema njegovim riječima, napadač je samostrel nosio u vreći i više puta je prilazio kućici u kojoj je policajac sjedio kako bi ga ‘nešto pitao’.

– Zadržali smo još jednu osobu, preventivno, koja se nalazila u blizini policijskih objekata. Riječ je o ljudima koji su prešli s naše vjere na muslimansku – tvrdi Dačić, koji naglašava da se radi o terorističkom činu.

Svjedoci koji su prolazili pored ambasade Izraela u trenutku napada kažu da su čuli rafal.

– Bilo je strašno! Ubrzo su se čule sirene sa svih strana, opsadno stanje – rekli su za Telegraf.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba