Izbačen je. Hmmm, pametnom dosta?!

Sudac koji je uništio Hrvatsku više neće suditi na Euru!

Objavljeno: 29.06.2024. zagorjeinternational

Nizozemski nogometni sudac Danny Makkelie više neće suditi na ovogodišnjem Europskom prvenstvu u Njemačkoj.

Iz hrvatskog tabora imali su prigovore na Makkelieovo suđenje utakmice posljednjeg kola skupine B između Hrvatske i Italije, prvenstveno zbog čak osam minuta nadoknade na kraju utakmice, a upravo u osmoj minuti Italija je postigla pogodak za konačnih 1-1 zbog kojeg je Hrvatska ispala iz daljnjeg natjecanja, ali i zbog nejednakog kriterija kod dosuđivanja prekršaja.

I Mađari su se žalili na njega

Makkelie je ranije na Euru sudio i utakmicu domaćina Njemačke i Mađarske nakon koje je mađarski izbornik također imao primjedbi na nejednak kriterij nizozemskog suca, pogotovo jer je Njemačkoj priznao pogodak nakon vidljivog prekršaja u napadu, dok je Mađarskoj poništen pogodak nakon slične situacije.

Iako je Makkelie završio svoj nastup na Euru, šef sudaca Roberto Rosetti kazao je kako to nije zbog njegovog lošeg suđenja, već zato što su oni koji su ostali – sudili bolje. Kao i Makkelie, svoj je nastup na ovogodišnjem Euru završio i Argentinac Facundo Tello, na čije suđenje su prigovor imali Škoti koji su smatrali kako je trebao dosuditi kazneni udarac za njih protiv Mađarske u odlučujućem susretu za treće mjesto u skupini A, prenosi Hina.

Inače, preostala dvojica sudaca koji su vodili utakmice hrvatske reprezentacije u skupini dobili su vođenje utakmice u osmini finala. Englez Michael Oliver, koji je sudio dvoboj Hrvatske i Španjolske, određen je za suca susreta Njemačka – Danska, dok je Francuz Francois Letexier određen za suca utakmice Španjolska – Gruzija.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba