DONJA VOĆA: 'Špilja Vindija Trail & Dance' opet oduševio, u Voći se ostaje do noći!

“Staza nije jednostavna, valovita je i živa, no to su ipak lijepi voćanski bregi”

Objavljeno: 29.06.2024. Nikola Turin

Danas je u Donjoj Voći održana treća po redu utrka ‘Špilja Vindija Trail & Dance’. Glavne dionice bile su na 5 i 10 kilometara, a trčala se i vatrogasna utrka, kao i utrka voćanske mladeži.

Na 10 kilometara najbrži je bio Karmelo Mrvica iz Atletskog kluba Varaždin, drugo mjesto zauzeo je njegov klupski kolega Tomislav Vertuš, dok je treći bio Tomislav Šalamon iz Športsko-rekreativnog društva BSV Ludbreg.

Na duplo kraćoj dionici, onoj od 5 kilometara, slavio je Vedran Hlebar, drugi je bio Mladen Mihin, a treći Valentino Erdeli.

Zadovoljstvo

Načelnica Donje Voće Sanja Kočet iznimno je zadovoljna trećim izdanjem utrke.

– Kao što možete vidjeti, osim domaćih trkača stigli su i trkači iz Slovenije te BiH. Radi se o trećem izdanju utrke i ovo je zapravo završnica naše manifestacije ‘Dani špilje Vindije’, koja je trajala od 31. svibnja. Posebno bih zahvalila Hrvatskoj turističkoj zajednici na izdašnim sredstvima – poručila je načelnica Kočet.

I ona se okušala u utrci. Pitali smo je kako je prošlo.

– Ha, ha, dobro je bilo! Imali smo i manju stazu od 2 kilometra, no nije bilo zainteresiranih, što je zapravo čudno. Ovo nam je treća utrka i sjajna promocija za nas. Inače je prva dva puta bila u studenom pa je trkačima bilo malo teže trčati, no svi su došli u neko predviđeno vrijeme i na kraju dana, bitno je sudjelovati – zaključila je Kočet te dodala kako se zadnjih godina intenzivno radi na valorizaciji špilje Vindije, naglasivši ustrajan rad Varaždinske županije na dokumentaciji za Interpretacijski centar ‘Virtualna zagorska hiža’.

Predsjednik organizatora utrke Atletskog kluba Varaždin, Josip Lacković, naglasio je da je ovo jedna lijepa priča.

– Ovdje smo treću godinu zaredom zahvaljujući Općini Donja Voća i načelnici Kočet. Bilo je oko 200 natjecatelja, nije bilo nekakvih ozbiljnih problema i to je najbitnije. Staza nije tako jednostavna, valovita je i živa, no to su ipak lijepi voćanski bregi – rekao nam je Lacković.

Predsjednik DVD-a i suorganizator utrke Josip Cingesar također je izrazio zadovoljstvo organizacijom.

– Sve je prošlo odlično! U ukupnom poretku hrvatske trkačke lige svi su došli osim rekreativaca. Većina javnih postrojba nažalost nije došla, no zadovoljni smo brojem. Osigurali smo dovoljan broj vozila i sve je prošlo u najboljem redu – kazao nam je Cingesar.

Gost Izet Hodžić iz Općine Doboj istok u BiH pohvalio je Općinu i načelnicu Kočet.

– Izuzetno smo zadovoljni! Imamo sjajne odnose s Donjom Voćom i s radošću smo se odazvali. Imali smo četiri trkača, istrčali su u TOP 15, no rezultat nije primaran. Iduće godine vjerojatno dolazimo s još većim brojem sudionika i veseli me da smo pored Slovenije jedini iz regije. Hvala svima, organizacija je odlična i stvarno se super osjećamo – poručio je Hodžić.

Nakon sporta slijedi fešta, to svi znamo

Čim je utrka završila, počele su prve ‘Wannabe neandertalske igre’, zabavna manifestacija u sportskom duhu vremena kad sport još nije bio izmišljen. Natjecatelji su se okušali u tri ‘zahtjevne’ discipline – ‘guranje wannabe kamena’, ‘neandertalska wannabe štafeta’ i ‘wannabe šumski veleslalom’. Za one najbolje osigurani su vrijedni poklon paketi lokalnih OPG-ova i drugih sponzora (suhomesnati proizvodi, sirevi, likeri, kolači i druge fine delicije).

Po završetku igara i dodjele nagrada uslijedio je šuškavi i šljokičasti party uz povratak u 90-e i koncert dance kraljice Ivane Banfić, a kako su istaknuli organizatori, dodatne bodove kod neandertalaca moglo se skupiti ako ste sudjelovali u cijelom programu i pri tome imali prigodne outfite iz doba 90-ih, uključujući i one za trčanje i one za plesanje. Uz bogatu ugostiteljsku ponudu nitko nije ostao ni gladan ni žedan, a nakon trčanja i igranja, svi su se rasplesali jer se u Voći ostaje do noći!

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba