U tijeku je intenzivna potraga

PA KAKO?! Dvojac uspio pobjeći iz zatvora u Rijeci: “To što su napravili je samoubilački čin”

Objavljeno: 29.06.2024. zagorjeinternational

Dva muškarca pobjegla su jučer iz zatvora u Rijeci koji se nalazi u središtu grada! Sve je počelo oko 10 sati, dok je navedeni dvojac bio u šetnji. U jednom su trenutku podigli bench s utegom dužine oko dva metra uza zid i počeli se penjati na njega, a potom i do vrha zida.

Prepreka im nije bila ni žilet žica, kroz koju se navedeni dvojac zbog sitnije građe uspio provući, ali ne bez posljedica. Obojica su se izrezala na žicu tako da je iza njih ostao krvavi trag, ali su skočili s visine od sedam metara na strani prema crkvi Svetog Vida i obližnjem kafiću te pobjegli, piše Jutarnji list.

Traje opsežna potraga

Jedan od bjegunaca već je lociran na području Gorskog kotara i u tijeku je intenzivna potraga da bi se dvojac uhitio. Odvjetnik i bivši upravitelj riječkog zatvora Velimir Došen u trenutku bijega bio je u zatvoru, gdje je došao u posjet jednom klijentu.

– Čulo se neko komešanje, jedan je zatvorenik rekao: ‘Evo, sad su pobjegla dvojica!’. Kao bivši upravitelj, mogu samo reći da ne vidim u ovome odgovornost pravosudnih policajaca ni upravitelja zatvora jer ovakav čin je gotovo samoubilački. To bi bilo kao da netko skače kroz otvoreni prozor nebodera, jer je velika visina s druge strane i sasvim je izvjesno da su vjerojatno pretrpjeli ozbiljne ozljede. Čuo sam da su se izrezali na žicu, sve je bilo puno krvi – kazao je Došen.

O bijegu iz zatvora oglasilo se i Ministarstvo pravosuđa.

– Prilikom udaljenja i savladavanja prepreka, osobe lišene slobode pretrpjele su tjelesne ozljede čiji intenzitet nije utvrđen. Mjera istražnog zatvora bila im je određena zbog imovinskih delikata. Odmah po događaju o svemu je obaviještena nadležna policijska uprava i sud, a trenutačno je u tijeku utvrđivanje svih okolnosti ovog događaja – priopćeno je iz Ministarstva.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba