Kaže da nema više emocije i snage za rad

Joško Jeličić više neće komentirati Euro na HRT-u

Objavljeno: 29.06.2024. zagorjeinternational

Joško Jeličić, komentator HRT-a tijekom najvećih nogometnih natjecanja, neće više raditi taj posao do kraja aktualnog Eura.

Gostujući na Tribina podcastu, izjavio je da je kontaktirao urednika Marka Šapita te ga obavijestio da više neće komentirati utakmice Eura na HRT-u. Kao razlog je naveo da nema više emocije i snage za rad nakon što je Hrvatska ispala već u grupnoj fazi te smatra da bi, kada bi nastavio raditi svoj posao tamo, to bilo samo odrađivanje.

Otkako je umirovljeni nogometaš Hajduka i Dinama postao komentator na HRT-u tijekom najvećih natjecanja, njegove izjave, metafore, šale i usporedbe se citiraju i komentiraju. U pozitivnom i negativnom kontekstu, prenosi Index. Evo što je Jeličić rekao u prvoj emisiji povodom Eura, izazvavši burne reakcije.

Srbi, Afrikanci, Nepalci…

Govoreći o reprezentaciji Srbije, ovako se referirao na tabloidne tračeve da je u toj momčadi na SP-u prije dvije godine izbio skandal i posljedično rezultatski krah jer su pojedini srpski reprezentativci spavali sa suprugama suigrača.

– Što se tiče Srba, i to u smislu ega i njihovih unutrašnjih problema, meni je drago što su oni na turniru jer neće biti dosadno. Pogotovo ako u prvoj utakmici, što je očekivano, izgube. Nadam se da se neće raspasti, onda će biti puno materijala, već dugo nismo vidjeli tko je s kim, tko koga i tako – kazao je Jeličić.

Komentirajući da Hrvatskoj nedostaje brzine u odnosu na konkurente, objasnio je to time da Hrvatska nije imala afričke kolonije, pa zato ne može otamo crpiti igrače s navedenim karakteristikama te poentirao sarkastičnim prijedlogom.

– Stalno čitam analize i umoran sam od njih. Nemamo brzinu, dubinu ni izolacijske igrače. Nemamo jer nam je takva genetika, a nismo bili ni kolonijalna sila. Tko je brz u Španjolskoj? Lamine Yamal i Nico Williams. Francusku neću ni spominjati. A Jeremy Doku u Belgiji? Hoćemo slati djecu u Afriku, umjesto u Irsku? – upitao je Jeličić.

Ovako je predvidio da će Hrvati zbog miješanja sa sve brojnijim migrantima iz Azije izgubiti na visini.

– S obzirom na podatke Hrvatske udruge poslodavaca, projekcija je da će za dvije godine kod nas biti 400.000 Nepalaca, ovih, onih… Ne da nećemo dobiti na brzini, nego ćemo izgubiti na skok-igri – zaključio je osebujni analitičar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba