Ivana je jedina ‘superodlikašica’ zabočke Gimnazije Antuna Gustava Matoša. Naravno, za to je i nagrađena

Objavljeno: 29.06.2024. zagorjeinternational

Jučer je u Sportskoj dvorani u Zaboku održana podjela svjedodžbi učenicima Gimnazije Antuna Gustava Matoša te su dodijeljene nagrade najboljim učenicama i učenicima, onima koji su sve razrede srednjoškolskog obrazovanja završili s prosjekom 5,0.

Jedinu odlikašicu novčanim poklonom Krapinsko – zagorske županije u iznosu od 500 eura te pratećim simboličnim poklonom nagradio je župan Željko Kolar. Riječ je o učenici prirodoslovno-matematičke gimnazije Ivani Žukini.

Župan Kolar čestitao je učenicima uspješan završetak srednje škole te istaknuo kako se Krapinsko – zagorska županija prije desetak godina nalazila na 18. mjestu po prosjeku plaća u Republici Hrvatskoj, a danas se nalazi na petom mjestu.

– Investicija u obrazovanje i gospodarstvo iznosi skoro 400 milijuna eura i to sve radimo s ciljem da se veći dio vas vrati u Zagorje, da ostanete ovdje i da ovdje osnujete obitelj. Ako nekoga život i odnese u Europu, u bolje uvjete, jer to uvijek postoji, nemojte zaboraviti otkuda ste došli. Znanje koje ćete tamo steći probajte barem djelomično prenijeti na generacije koje će doći u Gimnaziju nakon vas – poručio je župan.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba