ZAGORSKA SELA: Izgrađena je nova meteostanica

“Bit ćemo u trendu i rangu s ostalim općinama i gradovima”

Objavljeno: 29.06.2024. zagorjeinternational

U općini Zagorska Sela završava se projekt pametnih rješenja za općine i gradove čija ukupna procijenjena vrijednost iznosi 24.000 eura. Tim projektom Zagorska Sela idu u smjeru digitalizacije i zelene tranzicije prateći globalne trendove. Projekt je financiran uz potporu Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u iznosu od 20.000 eura, dok je udio financiranja Općine bio 4000 eura.

U sklopu projekta nabavljena su računala i tableti za sve vijećnike te je postavljen videonadzor nad javnim površinama u samom centru Zagorskih Sela, uključujući parkiralište i okolne središnje dijelove. U završnoj fazi projekta postavljena je i meteostanica koja će mjeriti osnovne parametre poput vlage i čistoće zraka koje će omogućiti bolje praćenje klimatskih uvjeta.

Načelnica Ksenija Krivec Jurak objasnila je kako je ovaj projekt značajan upravo zbog osviještenosti da u današnje vrijeme kada su klimatske promjene izraženije nego ikad, mora paziti na sve parametre koji utječu na klimu.

– Implementacijom pametnih digitalnih i zelenih rješenja bit ćemo u trendu i rangu s ostalim općinama i gradovima, a ovaj projekt pozicionira nas među one koji aktivno rade na zelenoj tranziciji i digitalizaciji, što je izuzetno bitno za održiv razvoj naše zajednice – naglasila je načelnica Krivec Jurak.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba