Ekspresno je udaljena iz službe

AKCIJA ‘MAESTRO’: U Slavoniji pala klapa dilera, pomagala im je – državna službenica!

Objavljeno: 29.06.2024. zagorjeinternational

Odjel kriminaliteta droga Službe kriminalističke policije u Vukovarsko-srijemskoj županiji započeo je provedbu zadnje faze višemjesečnog kriminalističkog istraživanja naziva ‘Maestro’, usmjerenog na suzbijanje ulične preprodaje droga.

Kriminalističkim istraživanjem obuhvaćeno je više osoba s područja Policijske uprave vukovarsko-srijemske te su na temelju sudskih naloga provedene pretrage domova i drugih prostorija, osoba i pokretnih stvari, kažu iz policije.

Kokain, speed, trava…

Utvrđena je osnovana sumnja kako su četvorica muškaraca (54, 54, 29 i 27 godina) u razdoblju od ožujka ove godine pa sve do jučer, s namjerom ostvarivanja materijalne koristi, na spomenutom području preprodavali kokain, amfetamin i marihuanu. Također, 26-godišnjakinju se sumnjiči za pomaganje u preprodaji droga.

Dodali su i da je tijekom provođenja kriminalističkog istraživanja pronađeno i oduzeto 210 grama amfetamina, 71 gram marihuane, nešto više od grama kokaina, zatim više mobilnih telefona, digitalnih vaga i nekoliko tisuća eura. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava protiv njih bit će upućena nadležnom državnom odvjetništvu.

Osumnjičena 26-godišnjakinja, državna službenica vukovarsko-srijemske policije, bit će udaljena iz službe te će protiv nje Službeničkom sudu biti podnesen zahtjev za pokretanjem postupka zbog teške povrede službene dužnosti, sukladno Zakonu o državnim službenicima.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba