DOLAZI SEVE! Jedinstvena prilika za uživanje u najvećim imenima zabavne glazbe, od Marka Škugora i Opće opasnosti - do Severine

BADLFEST: Krapinske Toplice po 13. put postaju kulturno – zabavni centar središnje Hrvatske, evo detalja!

Objavljeno: 28.06.2024. zagorjeinternational

Od 18. do 21. srpnja Krapinske Toplice postaju kulturno – zabavni centar središnje Hrvatske, jer vrijeme je za 13. BadlFest. Festival je dobio ime po Jakobu Badlu, utemeljitelju zdravstvenog turizma u Krapinskim Toplicama.

Tih se dana spaja duh prošlog vremena, tradicije i moderne kulture. Na novoj lokaciji Parkinga Aleja održavaju se glazbene večeri pod zvijezdama, niz kulturnih i sportskih događanja, te uživanja u prirodi i termalnim izvorima. Kroz četiri dana posjetitelje čeka raznovrstan program.

– BadlFun festival ove godine donosi neka od najatraktivnijih imena glazbene scene, a otvara ga jedan od najboljih hrvatskih tenora Marko Škugor u četvrtak 18. srpnja u Središnjem perivoju u 20:30 sati. U petak nas u rock svijet uvode najpoznatiji slavonski rockeri Opća opasnost na velikom stage-u Parking Aleji u 22 sata. Subota je rezervirana za neponovljivu kraljicu hrvatske estrade Severinu u čijim hitovima ćemo uživati od 22 sata. A u nedjelju nas ispraćaju miljenici domaće publike Smooth band u 20 sati – poručuju iz Turističke zajednice područja Srce Zagorja, a nama je načelnica Krapinskih Toplica Gordana Jureković u razgovoru otkrila kako je upravo Severinin koncert zbog velikog interesa prebačen na veći parking Aleju te je ujedno i besplatan, što nije čest slučaj za ovako traženu pjevačicu.

Glazbenu ponudu vrijedno će pratiti ugostitelji s bogatom ponudom hrane i pića, pa tako i Pizzeria Servus priprema sad već tradicionalni ‘Doručak u dvorištu’.

Za djecu je tu veseli dječji BadlKids program, a zaljubljenici u sport svoju inspiraciju mogu pronaći u BadlSport konceptu s dječjim trailom, šahovskim, malonogometnim i odbojkaškim turnirom te Danom otvorenih vrata ZKP Zaron u Aquae Vivae. Na GastroBadlu u organizaciji Udruženja obrtnika Krapinske Toplice svoje će kuhače ukrstiti preko 20 udruga s područja Hrvatske, a sve će imati posebnu humanitarnu notu.

– Svake godine s nama je program BadlArt, gdje vrijedni umjetnici pod višestoljetnim krošnjama kestena stvaraju svoja djela. BadlHealth, kao izuzetno vrijedan dio programa na izvoru termomineralne vode, priprema Specijalna bolnica sa serijom događanja te Klinika Magdalena i Poliklinika Ana – kažu iz TZ-a.

Za tradiciju i kulturu brinu sva toplička udruženja i organizacije; tako se već tradicionalno, a vezano uz blagdan Marije Magdalene, možete popeti na brdo Magdalena nad Krapinskim Toplicama, sudjelovati u svetoj misi i uživati u raznim delicijama te programu lokalnih udruga.

– Ulaz na sve programe je besplatan, na vama je samo da odaberete nešto po svom guštu i uživate u programu pod zvijezdama – podsjetili su uz poziv na 13. Badlfest iz TZ-a.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba