Njegova sestra je alarmirala policiju koja ga je brzo našla

AH, TE GLJIVE: Muškarac se izgubio u šumi kod Pregrade, spasili ga brzi i pribrani policajci

Objavljeno: 28.06.2024. zagorjeinternational

Jučer oko 9:45, službenici Policijske postaje Krapina s ispostavom Pregrada zaprimili su dojavu 60-godišnjakinje kako je njezin 58-godišnji brat otišao u šumu brati gljive te se od tada nije vratio kući.

Na postupanje po dojavi upućena su dvojica policijskih službenika koji su pretražili šumu u mjestu Gorjakovo, kojom prilikom su oko 10:30 pronašli 58-godišnjaka kako leži u šumi, lošeg općeg zdravstvenog stanja. Bio je pri svijesti, ali dezorijentiran i nesposoban za komunikaciju.

Policajci su 58-godišnjaka nosili oko dva kilometra po teško prohodnom terenu te su pozvali djelatnike Hitne medicinske pomoći, koji su utvrdili kako je muškarac pothlađen i izgreben od grmlja, zbog čega je prevezen u Opću bolnicu Zabok gdje mu je pružena liječnička pomoć.

Policijski službenici su svojim predanim radom i upornošću pronašli izgubljenog muškarca i potom ga po teško prohodnom terenu prenijeli do mjesta gdje mu se mogla pružiti liječnička pomoć te su time izbjegnute teže posljedice po život i zdravlje 58-godišnjaka, kažu iz policije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba