‘HRVATSKI AVION’ TRESE SRBIJU: Zbog nacionalnog ‘skandala’ sad je pala prva ostavka. Brnabić oštro:

VIDEO: Predsjednik Vučić bio je očajan i ljut – da je sramota, sramota je

Objavljeno: 27.06.2024. zagorjeinternational

Ne stišava se bura oko ispadanja srpske nogometne reprezentacije s Eura. Nedugo nakon remija protiv Danske i službenog ispadanja svoje komentare i nezadovoljstvo podijelio predsjednik Vučić, te se kroz medije provukla priča o tome kako su srpski igrači po povratku u svoju domovinu letjeli hrvatskim avionom, pišu Sportske novosti

Ana Brnabić, bivša srpska premijerka i aktualna predsjednica Skupštine Srbije, spomenula je kako je Vučić bio izrazito nedovoljan takvim raspletom. 

– Bila je tajna, pretpostavljam, da ne bi uznemiravali našu nogometnu reprezentaciju i kako ne bi potezali priču ‘čija je to odgovornost’. Predsjednik Vučić je bio očajan zbog toga i izuzetno ljut. Da je sramota, sramota je tako da očekuje da odgovorni za to identificiraju i vidi zbog čega se to dogodilo – poručila je Brnabić. 

Kao glavni krivac cijele “zbrke” predstavljen je glavni tajnik srpskog saveza (FSS) Jovan Šurbatović. 

– Iskreno govoreći, to nije hrvatski avion. Angažirana je njemačka kompanija. Naš team manager obično angažira čarter za potrebe našeg tima. U situaciji kada nam nisu dostupni zrakoplovi Air Srbije bira se najbolji mogući avion, naravno, gleda s financijske strane, najekonomičniji, pa je u tom trenutku angažirana tvrtka iz Njemačke. Ulazili smo u avion, a na njemu je pisalo na njemačkom jeziku, međutim, kad smo već bili u avionu, saznali smo da je registriran u Hrvatskoj, da ima nekakvu hrvatsku oznaku – rekao je Šurbatović za srpske medije, a prenosi B92. 

Također je upitan je li svjestan da je ovaj čin “nacionalni skandal”. Najavio je i ostavku na svojoj funkciji, ali je nadodao kako je tu odluku donio prije početka prvenstva. 

– Nacionalni skandal… Događaju se takve stvari, događale su se, bila politička provokacija, namještaljka ili ne, sigurno se dogodilo i sigurno je skandal. Što se tiče moje ostavke, ja sam i prije Europskog prvenstva najavio da ću iz drugih razloga dati ostavku, a sa svojim najbližim suradnicima sam razgovarao da nakon Eura napustim mjesto glavnog tajnika jer imamo mnogo važnijih pitanja o kojima stručna javnost mora raspravljati, a to je kuda ide srpski nogomet, koji će zamijeniti ove igrače koji igraju na Europskom prvenstvu. Imamo ozbiljne utakmice u Ligi nacija od rujna, od kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, i ja sam, netko tko je dugo u srpskom nogometu, ozbiljno zabrinut o budućnosti srpskog nogometa – kazao je.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba